Διάβασε σε 1' αυτή την ενδιαφέρουσα είδηση για τον Dr House

Αν βλέπεις/έβλεπες τη σειρά House MD, μάθε πως ο Dr House έγινε έμπνευση για σεμινάρια ιατρικής ηθικής στην πραγματική ζωή. 

γιατρός υγεία Yuri_Arcurs

Σεμινάρια ιατρικής ηθικής και πρακτικής βασισμένα στα επεισόδια της δημοφιλούς σειράς House MD γίνονται σε τακτική πλέον βάση στο Πανεπιστήμιο Monash της Αυστραλίας. Ενδιαφέρουσα η εξέλιξη για τον... Dr House!

Ιατρική ηθική από τον Dr House

Όπως δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Plos One, όταν ζητήθηκε από τους φοιτητές ιατρικής να αξιολογήσουν αυτά τα σεμινάρια συγκριτικά με τα πιο παραδοσιακά, ανέφεραν ότι μαθαίνουν περισσότερα πράγματα (69,9%), έχουν μεγαλύτερο κίνητρο συμμετοχής (88,7%) και περνάνε καλύτερα (86,7%).

Διάβασε επίσης: Διαγνώστηκες με χρόνιο νόσημα; Να τι θα ήθελε ο γιατρός σου να γνωρίζεις

Διάβασε επίσης: Μήπως ο γιατρός έκανε λάθος διάγνωση; 5 περιπτώσεις που μπορεί να συμβεί!

Η σειρά όμως αυτή δεν είναι τυχαία, ούτε και οι παθήσεις με τις οποίες καταπιάνεται. Ένα χαρακτηριστικό της είναι πως αντλεί τη θεματολογία της από αναφορές από σπάνιες παθήσεις, πολλές από τις οποίες έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικές επιθεωρήσεις όπως οι NEJM, The Lancet και BMJ. Τα συμπτώματα που αναφέρονται περιγράφονται πολύ ρεαλιστικά και οι συγγραφείς –με τη βοήθεια της επιστημονικής ομάδας– φροντίζουν να δίνουν σωστή ιατρική πληροφόρηση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i