Πόνοι περιόδου και πρήξιμο: 4 ροφήματα που μπορούν να μειώσουν τα δυσάρεστα συμπτώματα

4 ιδέες για ροφήματα που μπορεί να σε ανακουφίσουν από ενοχλήσεις όπως πόνοι περιόδου, πρήξιμο, κράμπες και φούσκωμα.

περίοδος πόνοι περιόδου πόνος κοιλιά istock

Η περίοδος δεν προκαλεί τα ίδια συμπτώματα σε όλες τις γυναίκες, αφού αρκετές αναφέρουν πως ούτε που καταλαβαίνουν τι τους συμβαίνει, ενώ άλλες δυσκολεύονται να σηκωθούν από το κρεβάτι τις πρώτες ημέρες. Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία γνωρίζεις καλά πως όσες φορές κι αν το έχεις περάσει, συνειδητοποιείς ότι καμία από αυτές δεν συνηθίζεται, προσπαθώντας να βρεις τη "θεραπεία" που θα σε βοηθήσει να "επιβιώσεις" και πάλι. 

Και πράγματι ίσως να υπάρχουν κάποια γιατροσόφια που να μπορέσουν να μειώσουν έστω στο ελάχιστο ποσοστό τα συμπτώματά σου, όπως τα 4 ροφήματα που προτείνει η μαιευτήρας - γυναικολόγος, Anita Sadaty. Σύμφωνα με τη γιατρό, τα "ποτά" αυτά είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλες θρεπτικές ιδιότητες που ενδέχεται να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα την επόμενη φορά που θα σου έρθει η περίοδός σου. 

Ρόφημα από πράσινα λαχανικά και φρούτα

Βάλε μέσα στο μπλέντερ πράσινα, φυλλώδη λαχανικά που έχεις στην κουζίνα σου όπως το σπανάκι, τα φύλλα από τα παντζάρια, kale ή σέλερι και ανάμειξέ τα με μούρα και άλλα φρούτα, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C, ενώ χαρίζουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το δυναμωτικό αυτό smoothie έχει τη δυνατότητα να μειώσει το οξειδωτικό στρες, ενώ παράλληλα να βελτιώσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σου.

Διαβάστε Επίσης

Χυμός από καρότα

Τα καρότα προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία μας αφού είναι πηγή βιταμινών και μετάλλων, καθώς περιέχουν κάλιο, βιταμίνη Α, Κ1 και Β6. Μπορείς να προσθέσεις στο "μείγμα" σου και λίγο χυμό πορτοκάλι που θα σου δώσει φανταστική γεύση, από τον οποίο παράλληλα θα λάβεις και τη βιταμίνη C που σου είναι απαραίτητη. 

Τσάι βοτάνων

Δεδομένου ότι πολλά από τα συμπτώματα της περιόδου περιλαμβάνουν αέρια και πρήξιμο, αναμφίβολα τα βότανα που βοηθούν στην πέψη όπως το τζίντζερ και η μέντα, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά τις ημέρες εκείνες. "Το τσάι χαμομηλιού είναι μία ακόμα εξαιρετική επιλογή γιατί ανακουφίζει τους πόνους περιόδου και συμβάλλει στον ύπνο", αναφέρει η γιατρός.

Νερό

Τι πιο απλό από το να πιεις λίγο νερό. Σύμφωνα με τη Sadaty, "το νερό κερδίζει στο τι να πιεις όταν έχεις περίοδο. Αυτό συμβαίνει επειδή ενυδατώνει, βοηθάει στην αποτοξίνωση και στον καθαρισμό, που μπορούν να κάνουν θαύματα στην εξισορρόπηση των ορμονών σου". ​​​Προσπάθησε μέσα στην ημέρα να πίνεις περίπου 8 ποτήρια νερό, ώστε να αποφύγεις το πρήξιμο, την κούραση και την αφυδάτωση. 

Τέσσερις απλές λύσεις που δεν χρειάζονται ούτε πολλή προσπάθεια, ούτε αρκετή προετοιμασία, οι οποίες ίσως βοηθήσουν τις δύσκολες εκείνες ημέρες. Μία δοκιμή (ή και δύο) θα σου λύσει την απορία.

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i