Μήπως οι αλλεργίες σε παχαίνουν; Και πώς αλλιώς επηρεάζουν -αναπάντεχα- την υγεία σου;

Εάν υποφέρεις από έκζεμα, άσθα ή σε ταλαιπωρούν πεπτικά προβλήματα, ίσως το πρόβλημα σχετίζεται με... το πιάτο σου. Αυτή είναι η διατροφή για αλλεργίες που θα σου αλλάξει τη διάθεσή σου!

shutterstock_336993668 By Mr.Yotsaran

Νιώθεις συνεχώς κουρασμένη; Ενώ προσπαθείς, δυσκολεύεσαι να χάσεις βάρος; Νιώθεις γενικά αυτό που λέμε ράκος; Μια κρυφή αλλεργία μπορεί να είναι ο ένοχος. Και η σωστή διατροφή για αλλεργίες μπορεί να λύσει πολλά από τα προβλήματά σου.

Το νούμερο είναι εντυπωσιακό: Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν σήμερα από αλλεργικές διαταραχές, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τις Αλλεργίες και την Ανοσολογία (European Academy of Allergy and Clinical Immunology).

Η διατροφή για αλλεργίες είναι ένα βασικό «μυστικό» του The Allergy Solution που έχουν γράψει ο Jonathan Galland και ο πατέρας του δρ Leo Gallard. Οι δύο συγγραφείς θεωρούν πως συχνά η θρέψη του σώματος με τα σωστά συστατικά είναι το μυστικό για να μειωθεί η αλλεργική αντίδραση, η έκθεση σε τοξικά συστατικά και να βελτιωθεί η αντιοξειδωτική του κατάσταση. Ιδού πώς θα ακολουθήσεις κι εσύ το πρόγραμμα και θα μάθεις τα πάντα για τη σωστή διατροφή για αλλεργίες.

Θετικά αποτελέσματα από την πρωτοποριακή μελέτη Salford Lung Study για το άσθμα

Κοκκινίλες στο δέρμα: Έχεις ροδόχρου ακμή, υπερευαισθησία ή αλλεργίες; Τι να κάνεις;

Τα «άγνωστα» συμπτώματα της αλλεργίας

«Μπορεί να θεωρείς πως όσοι έχουν αλλεργίες υποφέρουν από ρινίτιδα ή άσθμα. Υπάρχουν όμως και λιγότερο γνωστά συμπτώματα, όπως μυϊκοί πόνοι, πόνοι στις αρθρώσεις, αύξηση βάρους, πονοκέφαλοι και αϋπνία, που σχετίζονται με αλλεργίες» επισημαίνει ο ειδικός.

Ένας τρόπος για να αντιστρέψεις μια αλλεργία φαίνεται πως μπορεί να βασίζεται σε μια διατροφή για αλλεργίες, που θα εξιοσορροπήσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα και θα συμβάλει στη μείωση της φλεγμονής. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι συγγραφείς του The Allergy Solution.

Γιατί, όμως, έχουν αυξηθεί τόσο οι αλλεργίες;

«Μας έχει χτυπήσει η θύελλα του fast food, των χημικών, του άγχους και της κακής πεπτικής λειτουργίας και όλα αυτά βγάζουν το ανοσοποιητικό μας εκτός ισορροπίας και προκαλούν ακόμα περισσότερες αλλεργίες» ισχυρίζεται ο Jonathan Galland. «Κάθε αλλεργιογόνο, όπως ένα φαγητό από fast food ή οι περιβαλλοντικές τοξίνες, μπορεί να παρέμβει στο ανοσοποιητικό σου σύστημα, ειδικά στα κύτταρα που έχουν το ρόλο να προλαμβάνουν τις αλλεργίες, τα ρυθμιστικά Τ-κύτταρα».

Στο βιβλίο τους οι δύο συγγραφείς προτείνουν ένα διατροφικό πλάνο τριών φάσεων που είναι σχεδιασμένο ώστε να σε βοηθήσει να βελτιώσεις τη δύναμη του ανοσοποιητικού σου επαναφέροντας τη δυναμική των Τ-κυττάρων. Τα κύτταρα αυτά αγαπούν τα φρούτα και τα λαχανικά, οπότε δημιουργήσαμε μια τριήμερη διατροφή, το “3-Day Power Wash” για να βοηθήσεις το σώμα σου να κάνει μια δυναμική επανεκκίνηση» λέει ο Jonathan Galland.

Το διατροφικό πλάνο κατά των αλλεργιών

Το πρόγραμμα Δυναμική Εξουδετέρωση 3 Ημερών (3-Day Power Wash), το οποίο είναι σχεδιασμένο για να σε βοηθήσει να μειώσεις τα αλλεργιογόνα που σου προκαλούν συμπτώματα, προσδιορίζοντας και αποκλείοντας από τη διατροφή σου επιβαρυντικές τροφές ώστε να αποτοξινώσεις το σώμα σου.

Η δεύτερη φάση ονομάζεται Πρόκληση Επανεισαγωγής Τροφών (Re-Entry Food Challenge), όπου επανεισάγεις τροφές στο διαιτολόγιό σου, μία μία κάθε φορά, ώστε να μπορείς να προσδιορίσεις ποια είναι αυτή που σε ενοχλεί.

Η τρίτη φάση, η Δίαιτα Εξισορρόπησης του Ανοσοποιητικού (Immune Balance Diet), είναι ένα διατροφικό πλάνο σχεδιασμένο να υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σου σύστημα και να σου προσφέρει ευεξία. Αυτό μπορεί να συνεχιστεί για όσο διάστημα επιθυμείς.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next