Εξωσωματική γονιμοποίηση: Σύμμαχός σου το ελαιόλαδο και το αβοκάντο

Μια διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητά σου να μείνεις έγκυος, αναφέρουν οι ειδικοί.

ελαιόλαδο

Οι γυναίκες που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί με τη βοήθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης, καλό είναι να βάλουν στη ζωή τους τρόφιμα όπως το ελαιόλαδο και το αβοκάντο, συνιστούν αμερικανοί ερευνητές. Και αυτό γιατί στη μελέτη τους  κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα τρόφιμα αυτά μπορεί να υπερτριπλασιάσουν τις πιθανότητες επιτυχίας της προσπάθειας, χάρη στο είδος των λιπών που περιέχουν.

Το είδος αυτό είναι τα μονοακόρεστα λιπαρά τα οποία, εκτός από το ελαιόλαδο και το αβοκάντο, υπάρχουν επίσης στο ηλιέλαιο, στους ξηρούς καρπούς και στους σπόρους.

Αντιθέτως, όσες γυναίκες έτρωγαν περισσότερο κορεσμένα λίπη (υπάρχουν κυρίως στα ζωικής προελεύσεως τρόφιμα, όπως το κρέας και τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα), παρήγαγαν λιγότερα υγιή ωάρια τα οποία να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εξωσωματική.

ksipnima

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα μονοακόρεστα λίπη βελτιώνουν σημαντικά τη γονιμότητα επειδή ελαττώνουν τη φλεγμονή στο σώμα.

  • Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 147 γυναίκες, οι οποίες υποβλήθηκαν σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή στο Κέντρο Γονιμότητας του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

ΥΓΕΙΑ Σαβ, 17 Σεπ 2022

Επηρεάζουν τα αδρανοποιημένα εμβόλια για τον SARS-CoV-2 την ποιότητα του σπέρματος; Έρευνα απαντά

Πολλά ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν ή να μεγαλώσουν την οικογένειά τους μπορεί να έχουν την ανησυχία για το εάν τα αδρανοποιημένα εμβόλια για τον SARS-CoV-2 επηρεάζουν με κάποιον τρόπο το σπέρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i