Πώς δεν θα κολλήσεις ποτέ μύκητες στα πόδια

Οι μύκητες στα πόδια είναι μια πολύ ενοχλητική κατάσταση! Μάθε πώς μπορείς να κολλήσεις και πώς θα τους αποφύγεις.

γυναίκα πόδια πέλματα istock

Συνεργάστηκε η δρ Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος, επιστημονική διευθύντρια της κλινικής Cosmetic Derma Medicine (www.cosmeticdermamedicine.gr).

Πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται από μύκητες στα πόδια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μπορεί οι μύκητες να είναι στα δάχτυλα, κυρίως ανάμεσα, ή να έχουν επηρεάσει και τα νύχια. Αν συνηθίζεις να περπατάς ξυπόλυτη στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου ή γύρω από την πισίνα, τότε είσαι πιο επιρρεπής σ’ αυτή τη λοίμωξη.

Τα συμπτώματα από τους μύκητες στα πόδια

Η μυκητίαση στα πέλματα μπορεί να προκαλέσει διάφορα συμπτώματα. Ένα βασικό είναι η φαγούρα ανάμεσα στα δάχτυλα και το πέλμα και η δυσοσμία. Εάν οι μύκητες έχουν επηρεάσει τα νύχια, τότε μπορεί να δεις στην επιφάνειά τους πράσινα/μπλε στίγματα. Εάν παραμείνουν χωρίς θεραπεία το νύχι αλλάζει χρώμα και πάχος και μπορεί ακόμη και να φύγει από το δάχτυλο. 

Διαβάστε Επίσης

Τι μπορείς να κάνεις για τους μύκητες στα πόδια

Ξεκίνα από την πρόληψη. Φόρα πάντα σαγονιάρες και στέγνωνε καλά τα πόδια σου μετά το ντους, ειδικά ανάμεσα στα δάχτυλα. Να θυμάσαι πως οι μύκητες αγαπούν την υγρασία και "θρέφονται" από αυτήν. Αν ιδρώνουν τα πόδια σου, να φοράς πάντα βαμβακερά καλτσάκια. Σε κάθε περίπτωση, αν υποψιάζεσαι μυκητίαση, ο δερματολόγος σου είναι ο πιο κατάλληλος για να κάνει τη διάγνωση και να σου δώσει θεραπεία. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό να την κάνεις με συνέπεια και να μην τη διακόψεις πριν ολοκληρωθεί.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i