Αυτά είναι τα 20 πράγματα που πρέπει να πετάξεις για να είσαι ΠΙΟ ΥΓΙΗΣ στο σπίτι

Επιχείρηση καθαριότητα: πώς θα είσαι πιο υγιής με 20 πράγματα που αξίζει να ξεφορτωθείς από το σπίτι, την τσάντα, τη ζωή σου.

09.07.2016

Γράφει: Ελένη Δασκαλάκη

Το ήξερες πως ο δρόμος για τον πιο υγιή εαυτό σου περνάει μέσα από το… σκουπιδοτενεκέ; Κι όμως, μερικές φορές για να γίνεις πιο υγιής δεν χρειάζεται να αγοράσεις διάφορα πράγματα αλλά να πετάξεις!

Ξεκινάμε την επιχείρηση καθαριότητα για καλύτερη υγεία:

1. Ξεφορτώσου τα παλιά πλαστικά δοχεία

Κάνε έναν έλεγχο στα ντουλάπια που φυλάς τα πλαστικά δοχεία αποθήκευσης και πέτα οτιδήποτε από διαφανές, σκληρό πλαστικό με την επισήμανση 7 ή «pc» (σημαίνει πολυκαρβονικό).

«Πρόκειται για είδη δοχείων που μπορεί να περιέχουν BPA (Διασφαινόλη-Α)», λέει η Sonya Lunder, MPH, επικεφαλής αναλύτρια στο Environmental Working Group, που συμβουλεύει επίσης να πετάξεις τα σπασμένα ή γρατζουνισμένα τάπερ. Το ίδιο και τα παλιά. Γιατί ενώ οι κατασκευαστές έχουν σταματήσει τη χρήση του ΒΡΑ σε πολλά από τα καινούργια πλαστικά δοχεία, τα παλιότερα πιθανότατα περιέχουν αυτή την ουσία.

Επιπλέον, το πλύσιμο των πλαστικών δοχείων στο πλυντήριο των πιάτων, μπορεί να οδηγήσει στην έκλυση αυτής της χημικής ουσίας. Η Lunder προειδοποιεί επίσης να μη βάζουμε κανένα είδος πλαστικού στους φούρνους μικροκυμάτων ώστε να είμαστε 100% ασφαλείς. «Γενικά, το γυαλί είναι ασφαλέστερο» λέει.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 6 σημεία στην εμφάνισή σου αποκαλύπτουν προβλήματα υγείας (η αραίωση στα μαλλιά δείχνει θυρεοειδή;)

2. Ξεφορτώσου τα αρωματικά χώρου

Παρότι ορισμένες εταιρίες έχουν πρόσφατα ανακοινώσει πως έχουν καταργήσει τις φθαλάτες, ουσίες που χρησιμοποιούνταν για να παραμένει περισσότερο ένα άρωμα, πολλά αρωματικά χώρων (σε στερεή μορφή, σπρέι ή στην πρίζα) περιέχουν ακόμη τα συγκεκριμένα χημικά, τα οποία σε μεγάλες δόσεις μπορεί να έχουν βλαβερή επίδραση στην αναπαραγωγή ή την ανάπτυξη.

«Εκείνα τα προϊόντα είναι απλά χημικά αρώματα που προσθέτεις στον αέρα», λέει η Lunder, που επισημαίνει πως είναι πολύ πιο υγιεινό να φροντίσεις τη ρίζα μιας δυσάρεστης οσμής παρά να τη συγκαλύψεις με χημικά.

 ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 5 μικρές αλλαγές τώρα για καλή υγεία και καλύτερη ζωή στα 20, στα 30 και αργότερα! 

3. Ξεφορτώσου το αντιβακτηριακό σαπούνι

Το αντιβακτηριακό σαπούνι δεν σκοτώνει περισσότερα βακτήρια από το κανονικό – και μπορεί να μην είναι ασφαλές, σύμφωνα με αναφορά του FDA το 2014. Η τρικλοζάνη, το δραστικό συστατικό στα αντιβακτηριακά καθαριστικά, έχει φανεί ότι μεταβάλει τις ορμόνες στα  ζώα ενώ υπάρχει επίσης ανησυχία ότι το χημικό αυτό μπορεί να συμβάλει σε αντίσταση στα αντιβιοτικά.

Για να είσαι πιο υγιής, συμβουλέψου την gallery που ακολουθεί:

 

 

 

[related id="49210"]

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece