Πόσα βακτήρια έχει στο αεροπλάνο; ΠΟΛΛΑ! Μάθε τι πρέπει να κάνεις

Νομίζεις πως το μόνο πρόβλημα στο αεροπλάνο είναι ο φωνακλάς διπλανός σου; Κι όμως έρευνα του Πανεπιστημίου Auburn University αποκαλύπτει πως τα βακτήρια μπορούν να κάνουν πτήσεις στα αεροπλάνα για μέρες.

22.05.2015

Γράφει: Κατερίνα Πατούλια

Στην έρευνα μελετήθηκαν δύο κοινοί τύπου από βακτήρια, ο σταφυλόκοκκος (MRSA) και το E. Coli και το πώς αυτά τα δύο βακτήρια μπορούν να επιζήσουν σε συνθήκες αεροπλάνου.

Δημιουργώντας το κλίμα του αεροπλάνου με 20% υγρασία, οι ερευνητές εξέθεσαν στα βακτήρια συνηθισμένα αντικείμενα που βρίσκουμε στο αεροπλάνο, όπως χερούλια θέσης, τραπεζάκια, καλύμματα καθισμάτων και χερούλια τουαλέτας.

Σύμφωνα με την έρευνα, στοιχεία Ε Coli επέζησαν στα χερούλια των καθισμάτων επί 96 ώρες ενώ το MRSA επί 168 ώρες (μια εβδομάδα) στη θήκη για περιοδικά που βρίσκουμε μπροστά μας στο κάθισμα του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με τον ειδικό πτήσεων, Mark Gendreau, M.D, τα μεγάλα αεροπλάνα δεν είναι δυνατό να καθαρίζονται μετά από κάθε πτήση. Ο υπεύθυνος της έρευνας James Barbaree πιστεύεις πως με τα ευρήματά του θα ενθαρρύνει τις εταιρίες να δώσουν μεγαλύτερη βάση στον καθαρισμό των αεροπλάνων από βακτήρια και όχι μόνο.

Για να αποφύγεις όσο μπορείς τα βακτήρια μέσα στο αεροπλάνο, σου προτείνουμε (βάσει έρευνας) τέσσερις τρόπους για να προφυλακτείς:

1. Ξεφορτώσου τα βακτήρια εν ώρα πτήσης – Ενυδατώσου

Προτού πετάξεις, πιες αρκετό νερό. Τα αεροπλάνα έχουν αρκετά χαμηλά επίπεδα υγρασίας κι εκεί τα βακτήρια κάνουν πάρτι. Όταν το σώμα σου δεν είναι ενυδατωμένο, οι μεμβράνες στη μύξα που τυπικά θα καταπολεμούσαν τους μικροοργανισμούς είναι κι αυτές ξηρές και αφήνουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα ευάλωτο. Έτσι κι αλλιώς, στη διάρκεια ενός ταξιδιού με το στρες και την έλλειψη ύπνου, το ανοσοποιητικό σου σύστημα είναι ήδη πιο ευάλωτο. Πιες 200 ml νερό περίπου 1.5 ώρα πριν την πτήση σου.

Για τα υπόλοιπα τρία tips κόντρα στα βακτήρια, κάνε κλικ στη γκάλερι!

 

[related id="42314"]

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 531918802.