
Η φριτάτα είναι πραγματικά ένα πολυδιάστατο πιάτο, ιδανικό για πειραματισμούς και γευστικούς συνδυασμούς. Το βασικό της στοιχείο είναι τα χτυπημένα αυγά, που λειτουργούν σαν καμβάς πάνω στον οποίο μπορείς να προσθέσεις σχεδόν οποιοδήποτε υλικό. Από λαχανικά, όπως πιπεριές, κολοκύθια και σπανάκι, μέχρι αλλαντικά, όπως μπέικον ή ζαμπόν, και διάφορα τυριά, όπως φέτα, γκούντα ή παρμεζάνα.
Η προετοιμασία της φριτάτας είναι απλή, αλλά το αποτελέσμα είναι πάντα εντυπωσιακό. Όλα τα υλικά συνδυάζονται και ψήνονται μαζί στον φούρνο, χωρίς την ανάγκη ανακατέματος ή πολλών τεχνικών. Η ευκολία που προσφέρει, τόσο στην παρασκευή όσο και στην απόλαυση, την καθιστά ιδανική για πολυάσχολες μέρες ή όταν θες να προσφέρεις κάτι θρεπτικό και χορταστικό σε όλη την οικογένεια.
Η διατροφολόγος Δήμητρα Παπαμίχου (@dimidiet) έχει ετοιμάσει την πιο λαχταριστή φριτάτα λαχανικών, που είναι ιδανικό για σένα που δυσκολεύεσαι να χάσεις βάρος, καθώς έχει μόλις 140 θερμίδες το κάθε κομμάτι. Μπορείς επίσης να την απολαύσεις ζεστή ή κρύα, για πρωινό, μεσημεριανό ή δείπνο, κάνοντάς την ένα από τα πιο ευέλικτα πιάτα στην κουζίνα!
Φριτάτα λαχανικών
Υλικά:
- Ένα κεφάλι μπρόκολο τριμμένο
- Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γραμ. καρότο ψιλοκομμένο ή τριμμένο στον τρίφτη
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- Δύο σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- Μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- Δύο αυγά και τρία ασπράδια (ή 3 αυγά ολόκληρα)
- 120 γραμ. φέτα κατά προτίμηση χαμηλών λιπαρών
- Ένα ποτήρι 220 γραμ. κεφίρ ή γιαούρτι
- Αλάτι πιπέρι
- Δυόσμο, μαϊντανό προαιρετικά
- 90 γραμ. μοτσαρέλα
Εκτέλεση:
1) Σε ένα τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και όλα σου τα λαχανικά
2) Ρίχνεις στη συνέχεια το αλάτι και το σκόρδο και σοτάρεις μέχρι να μαλακώσουν
3) Σε ένα μπολ χτυπάς τα αυγά και ρίχνεις στη συνέχεια και τη φέτα, το τριμμένο μπρόκολο, το κεφίρ και τα λαχανικά
4) Ρίχνεις από πάνω λίγο πιπέρι, δυόσμο και μαϊντανό και τα ανακατεύεις μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα
5) Σε ένα πυρίμαχο σκέυος με αντικολλητικό χαρτί, ρίχνεις το μείγμα και το απλώνεις ομοιόμορφα
6) Τέλος ρίχνεις από πάνω και τη μοτσαρέλα και ψήνεις στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά
Διάβασε επίσης:
Μπρόκολο ή κουνουπίδι; Ποιο είναι καλύτερο για απώλεια βάρους;
Σουφλέ λάχανου με πικαντικα μπαχαρικά
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr