7 τρόποι να χάσεις τα κιλά των γιορτών χωρίς δίαιτα και στερήσεις

Είναι εύκολο, και παρακάτω θα βρεις τα 7 απλά βήματα για να χάσεις τα κιλά των γιορτών, χωρίς στερήσεις.

diet istock

Όλοι περάσαμε κάποιες μέρες απολαμβάνοντας παραπάνω φαγητό και αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Είναι απολύτως εντάξει να έχουμε τέτοιες μέρες, ειδικά στις γιορτές, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να επανέλθουμε και να χάσουμε τα κιλά των γιορτών χωρίς καθοδήγηση. 

Τώρα που πέρασαν οι γιορτές, και έχεις ήδη επιστρέψει στην καθημερινότητά σου είναι η κατάλληλη στιγμή να επαναφέρεις το σώμα σου στα κιλά που ήταν πριν τα Χριστούγεννα. Και πίστεψε μας δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεσαι. 

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα 7 βήματα για να καταφέρεις να χάσεις τα κιλά των γιορτών χωρίς στερήσεις ή αυστηρές δίαιτες. Η καλή ψυχολογία, η αγάπη για το σώμα σου και η συνέπεια είναι ό,τι χρειάζεσαι για να καταφέρεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης: Τα 7 ροφήματα που ανεβάζουν τον δείκτη της ζυγαριάς σου

Χάσε τα κιλά των εορτών με 7 απλά και εύκολα βήματα 

κιλα_διακοπων
Istock

 

1. Μην το αναβάλλεις συνεχώς

Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά το πρώτο βήμα για να επαναφέρεις  την υγεία σου σε καλό δρόμο είναι να ξεκινήσεις... τώρα!

Τόσοι πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να το αναβάλουν για τη Δευτέρα, ή την επόμενη εβδομάδα, ή ακόμα και έναν μήνα, αλλά όσο περισσότερο το αφήνεις, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να το ξεκινήσεις.

2. Απάλλαξε τον εαυτό σου από τους πειρασμούς 

Αφού ξεστόλισες το δέντρο, ήρθε η ώρα να αδειάσεις το ψυγείο σου από όλα τα τρόφιμα και υλικά που θυμίζουν γιορτές. Κρέμες, μπισκότα, σοκολάτες, σάλτσες και αλλά πολλά μπορεί να αντικατασταθούν με φρούτα, λαχανικά και πρωτεϊνούχες τροφές. 

3. Μην παραλείπεις τα γεύματά σου

Το να τρως υγιεινά και συχνά θα σε βοηθήσει να μειώσεις το αίσθημα πείνας. Επιπλέον, διατηρείς σταθερά τα επίπεδα σακχάρου σου κάτι που θα βοηθήσει στην πρόληψη της λιγούρας για ζαχαρούχα τρόφιμα.

4. Για σένα νοιάσου και προετοιμάσου

Η προετοιμασία είναι ένα βασικό συστατικό για την επιτυχία σε κάθε τομέα της ζωής σου, οπότε γιατί να μην οργανώσεις τα γεύματά σου και να επιστρέψεις στην καλή σιλουέτα σου.

Το μαγείρεμα υγιεινών γευμάτων το βράδυ της Κυριακής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσεις την εβδομάδα σου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να ετοιμάσεις  φαγητό για τη δουλειά και για όταν επιστρέψεις στο σπίτι, που σημαίνει ότι εξοικονομείς χρόνο και παραμένεις συνεπής στον στόχο σου.

5. Να είσαι θετική με τη νέα αρχή 


Ο Ιανουάριος είναι εδώ και έχεις επιστρέψει στην κανονικότητα. Να είσαι θετική με τους νέους στόχους σου και θα δεις πόσο εύκολα και γρήγορα θα φτάσεις στα επιθυμητά αποτελέσματα σου. Οι αρνητικές σκέψεις όπως είναι  έφαγα πολύ, δεν θα χάσω ποτέ τα κιλά", "δεν θα τα καταφέρω",  είναι δύσκολο" θα σε καθυστερήσουν από το να ξεκινήσεις. 

6. Let's move 

Ένας συνδυασμός υγιεινής διατροφής και καθημερινής άσκησης μπορεί σίγουρα να μετατοπίσει τα κιλά των εορτών. Αλλά μπορεί επίσης να σε κάνει να νιώσεις φανταστικά! Η τακτική άσκηση μπορεί να επηρεάσει θετικά τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλό σου, ενώ η αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης ενισχύει τη διάθεσή σου και τη συνολική αίσθηση ευεξίας σου.

7. Υποδέξου τον Dry January 

Η πρόκληση του Dry January θα σε βοηθήσει να ελαττώσεις το αλκοόλ αυτό το μήνα και να ξεκινήσεις τη νέα χρονιά φρέσκια. Τα περισσότερα αλκοολούχα ποτά είναι πλούσια σε θερμίδες και μπορούν να αυξήσουν την όρεξη σου. Για αυτόν τον μήνα λοιπόν, πες αντίο στο κρασί και " γεια" στο νερό, που μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος!
 

Διαβάστε επίσης: Dry January| Τα mocktails είναι υγιεινά; Μύθος ή αλήθεια;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i