Δοκίμασε καπνιστό πόριτζ καλαμποκιού και σαλατικά για ένα τέλειο πρωινό

Οι ιδανικές επιλογές για πρωινό αλλάζουν εντελώς όταν προσθέτεις πιο έντονες γεύσεις.

17.02.2019

εχεις διαβασει

Καπνιστό πόριτζ καλαμποκιού

Μερίδες: 4

Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά

Διάβασε επίσης: ShapeTaperaki πρωτεΐνης με σουσαμένια λαχανικά και αβγό!

Υλικά

  • 4 φλ. ζωμός λαχανικών με λίγο αλάτι
  • 1 φλ. πολέντα (καλαμποκάλευρο)
  • 1½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/4 φλ. διατροφική μαγιά
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1½ κ.σ. λάδι καρύδας
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 μάτσο «πρασινάδες», όπως λαχανίδα, σέσκουλα ή σπανάκι, χοντροκομμένα
  • Γαρνιτούρες, όπως λεπτές φέτες αβοκάντο πασπαλισμένες με καπνιστή πάπρικα ή μπούκοβο, τριμμένα φιστίκια, ελιές, λάδι τσίλι, φύτρα, μαύρο αλάτι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάλε το ζωμό να βράσει. Πρόσθεσε ανακατεύοντας συνέχεια την πολέντα, χαμηλώνοντας τη φωτιά, και άφησέ τη να σιγοβράσει, σκεπασμένη, μέχρι να πήξει και να μαγειρευτεί, περίπου για 20 λεπτά.

2. Πρόσθεσε την καπνιστή πάπρικα, τη διατροφική μαγιά, τη ζάχαρη και το λάδι καρύδας, αλάτι και πιπέρι.

3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε το σκόρδο και τα λαχανικά και σόταρέ τα μέχρι να μαραθούν, για 3-5 λεπτά. Καρύκεψε με αλάτι και πιπέρι.

Διάβασε επίσης: 3 ιδέες για σάλτσες για ζυμαρικά που δοκιμάσαμε στο SHAPE

4. Μοίρασε την πολέντα σε μπολ, πρόσθεσε από πάνω τα λαχανικά και τα toppings που προτιμάς και σέρβιρε.

Διατροφική αξία ανά μερίδα: 306 θερμίδες, 10 γρ. λιπαρά (4,9 γρ. κορεσμένα λιπαρά), 6 γρ. φυτικές ίνες, 8 γρ. πρωτεΐνη, 240 mg νάτριο.

[related id="323915"]

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece