Παραγγέλνεις το πρωινό σου από έξω; Πώς θα κάνεις υγιεινότερες fast food επιλογές

Όταν το έτοιμο φαγητό δεν επιβαρύνει τη σιλουέτα σου.

πρωινό fast food iStock

Δεν είναι λίγες οι φορές που το πρόγραμμα σου είναι ασφυχτικά γεμάτο και η ιδέα της μαγειρικής ή της προετοιμασίας ενός γεύματος για να έχεις μαζί σου πάει περίπατο. Το να μείνεις νηστική όλη την ημέρα μέχρι να επιστρέψεις σπίτι, φυσικά δεν είναι λύση, αφού ο οργανισμό σου θα εξαντληθεί και η πείνα που θα αισθάνεσαι δε θα σου επιτρέπει να είσαι αποδοτική. Το έτοιμο φαγητό μοιάζει μονόδρομος σε τέτοιες περιπτώσεις, όμως γνωρίζεις καλά πως μια τέτοια επιλογή θα σου προσθέσει έξτρα θερμίδες, λιπαρά και κορεσμένα λίπη, που μόνο καλό δεν κάνουν στη σιλουέτα σου. Παρόλα αυτά, αν είσαι λίγο πιο προσεκτική στο fast food που θα διαλέξεις για πρωινό και λάβεις υπόψη σου τα παρακάτω tips στην παραγγελία σου, τότε να είσαι σίγουρη πως η μικρή αυτή ατασθαλία δε θα βλάψει σοβαρά την ισορροπημένη διατροφή που ακολουθείς.

1.Παρήγγειλε φρέσκα φρούτα ή λαχανικά

Το να παραγγείλεις για πρωινό ένα γιαούρτι με φρέσκα φρούτα για γαρνιτούρα, μια ομελέτα ή ένα σάντουιτς που θα συνοδεύονται από λαχανικά, είναι σαφώς προτιμότερο από τις τηγανιτές πατάτες και τα διάφορα toppings με κομμάτια σοκολάτας. Τα περισσότερα μαγαζιά προσφέρουν υγιεινές επιλογές για να συνοδεύσεις το κύριο σου, που θα σε κρατήσουν χορτάτη για μεγαλύτερο διάστημα, χωρίς να σε γεμίσουν πολλά κακά λιπαρά.

2.Επίλεξε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες

Φρόντισε η επιλογή σου για πρωινό να περιέχει πρωτεΐνες ή/και φυτικές ίνες, οι οποίες θα δώσουν ενέργεια στον οργανισμό σου, μειώνοντας την όρεξη σου για τσιμπολογήματα. Μερικές καλές ιδέες είναι το γιαούρτι, τα αυγά, η γαλοπούλα, το τυρί, οι ξηροί καρποί και τα φρούτα.

3.Απέφυγε τα ζαχαρούχα ποτά

Τα περισσότερα αναψυκτικά περιέχουν ζάχαρα και δεν έχουν παρά να σου προσθέσουν μόνο έξτρα θερμίδες. Οι έτοιμοι συσκευασμένοι χυμοί, τα milkshakes, η ζεστή και κρύα σοκολάτα καθώς και άλλα ροφήματα, είναι επιλογές που πρέπει να αποφύγεις και αντί αυτών να προτιμήσεις νερό, τσάι ή φρεσκοστυμμένο χυμό.

4.Προετοίμασε την παραγγελία σου

Όταν είσαι πολύ βιαστική δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς αν ένα κατάστημα παρέχει υγιεινές επιλογές πρωινού και καταφεύγεις σχεδόν πάντα στις πιο σύντομες λύσεις. Κάνοντας όμως μια μικρή έρευνα λίγο πιο νωρίς, έχεις την πολυτέλεια να μάθεις πιο κατάστημα μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σου, χωρίς να επιβαρύνει την ισορροπημένη διατροφή σου.

5 υγιεινές και ελαφριές ιδέες για πρωινό με λιγότερες από 300 θερμίδες

Πέντε λόγοι που δεν πεινάς το πρωί

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i