Σπιτικό χούμους: Δεν υπάρχει πιο επίκαιρη εκδοχή από αυτή (με κίτρινη κολοκύθα)

Το γευστικό dip που θα αναβαθμίσει τα αλμυρά σνακ σου τώρα.

χουμους iStock

Ποιος είπε ότι σε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή τα dip, οι sauce και τα dressings είναι στοιχεία εντελώς απαγορευμένα; Ένα υγιεινό διατροφικό πλάνο για να θεωρηθεί επιτυχημένο θα πρέπει να αποτελείται από γευστικούς συνδυασμούς τροφών, τους οποίους ο καθένας θα θέλει να εντάξει στα γεύματα του, όχι μόνο λόγω των θρεπτικών συστατικών που ενδεχομένως θα παρέχουν στο σώμα, αλλά και για την νόστιμη γεύση τους που θα προσφέρει ικανοποίηση.

Οι παραπάνω φαινομενικά "ανθυγιεινές" προσθήκες όταν προετοιμάζονται με τα κατάλληλα συστατικά και καταναλώνονται με μέτρο, δεν αποτελούν κίνδυνο για την σιλουέτα, ούτε φυσικά για την υγεία μας. Μάλιστα, είναι ένας εύκολος και απλός τρόπος να προσθέσουμε ένα twist γεύσης στα φρέσκα λαχανικά ή φρούτα, τα κράκερ, χωρίς τις ενοχές των περιττών θερμίδων. Η παρακάτω συνταγή για σπιτικό χούμους με κολοκύθα, υπόσχεται να αναβαθμίσει τα αλμυρά σνακ που επέλεγε μέχρι στιγμής, προσφέροντας μια σειρά θρεπτικών συστατικών όπως πρωτεΐνη, ασβέστιο, φυτικές ίνες, σίδηρο, φώσφορο, βιταμίνη Α και αντιοξειδωτικά.

Υλικά:

1 κονσέρβα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα (ή απλώς βρασμένα ρεβίθια)

1/2 φλιτζάνι ψημένη κολοκύθα

3 κουταλιές της σούπας ταχίνι

4 ψημένα σκόρδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

2 παγάκια

Εκτέλεση:

Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων, ρίξε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τον πάγο. Αφού ανακατευτούν πολύ καλά, πρόσθεσε έπειτα τα παγάκια και χτύπησε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή υφή. Σέρβιρε πασπαλίζοντας από πάνω λίγο μαύρο πιπέρι και ελαιόλαδο.

Διάβασε επίσης: Οι συνταγές για να απολαύσεις τα λαχανικά της εποχής, όπως η κολοκύθα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i