Φυτινές ίνες + Πρωτεΐνη: Ο συνδυασμός για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους

Πώς τα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά λειτουργούν υπέρ της απώλειας βάρους;

πρωτεινη φυτικες ινες iStock

Η απώλεια βάρους μέσω της διατροφής είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικά, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι θα χρειαστεί να στερηθείς τα αγαπημένα σου φαγητά ή να καταφύγεις σε εξαντλητικές δίαιτες που θα περιλαμβάνουν μόνο λαχανικά και φρούτα. Το μυστικό για να λάβεις τα επιθυμητά αποτελέσματα αλλά και να τα διατηρήσεις σε μελλοντικό χρόνο, είναι οι έξυπνοι χειρισμοί αλλά και οι μικρές θρεπτικές προσθήκες. Με άλλα λόγια, ο συνδυασμός θρεπτικών τροφών που από την φύση τους λειτουργούν υπέρ του αδυνατίσματος, είναι ίσως ο πιο εγγυημένος τρόπος να μην λαμβάνεις άδικα περιττές θερμίδες και συνεπώς να καις περισσότερες.

Φετινές ίνες + Πρωτεΐνη: Ένας συνδυασμός...θαύμα

Οι φυτικές ίνες, όπως και η πρωτεΐνη συμβάλλον στην απώλεια βάρους με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο: διατηρούν χορτάτο το στομάχι για περισσότερη ώρα, αποτρέποντας τα άσκοπα τσιμπολογήματα μέσα στην ημέρα και άρα την πρόσληψη περιττών θερμίδων.

Πώς λειτουργεί η πρωτεΐνη στην απώλεια βάρους;

Παρόλο που τα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά, μεμονωμένα αλλά και συνδυαστικά, στοχεύουν στην απώλεια βάρους, λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο. Συγκεκριμένα, η πρωτεΐνη, η οποία βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στα ζωικά προϊόντα, πουλερικά, ψάρια, γαλακτοκομικά προϊόντα κ.α., προάγει τον κορεσμό μέσω διαφορετικών λειτουργιών από ότι οι φυτικές ίνες. Μάλιστα, τα αμινοξέα αυξάνουν τη θερμογένεση, την παραγωγή θερμότητας στο σώμα σας, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τον μεταβολισμό. Με την προσθήκη περισσότερης πρωτεΐνης στην διατροφή, το σώμα καίει κυρίως λίπος και όχι μυική μάζα, αφού το εν λόγω θρεπτικό συστατικό θρέφει σε βάθος τους μύες.

Και πώς οι φυτικές ίνες;

Από την άλλη, οι φυτικές ίνες, οι οποίες περνούν αδιάλυτες από τον πεπτικό σωλήνα, διευκολύνοντας την διαδικασία της πέψης, εκτός ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην κινητικότητα του εντέρου, προάγουν το αίσθημα κορεσμού, καθώς καταλαμβάνουν αρκετό χώρο στο στομάχι χωρίς να παρέχουν, ωστόσο, θερμίδες στο σώμα. Η αργή απελευθέρωση της ενέργειας είναι αποτέλεσμα της επιβράδυνσης που προκαλούν οι φυτικές ίνες στην διαδικασία της πέψης. Με τον τρόπο αυτό το σώμα παραμένει χορτάτο και γεμάτο ενέργεια για περισσότερες ώρες.

Ιδέες για να εντάξεις τον παραπάνω δυναμικό συνδυασμό στη διατροφή σου:

Γιαούρτι χαμηλών λιπαρών + φρούτα εποχής (μήλα, μπανάνες, φράουλες, ακτινίδια κλπ)

Φακές + καστανό ρύζι

Κινόα + λαχανικά

Αυγό + ψωμί ολικής άλεσης

Τυρί cottage + αβοκάντο

Κοτόπουλο + λαχανικά

Διάβασε επίσης: Ενεργοποίηση μεταβολισμού: Η διατροφή που μας βοηθά στην ενίσχυσή του

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i