Αυγοσαλάτα: Μια υγιεινή εκδοχή της (το υλικό που μπορείς να βάλεις αντί για μαγιονέζα)

Αποφεύγοντας τις περιττές θερμίδες, με την ίδια ακριβώς απολαυστική γεύση.

Αυγοσαλάτα iStock

Αν είσαι λάτρης της αυγοσαλάτας και των αυγών γενικότερα, όμως αποφεύγεις συστηματικά την κατανάλωση περιττών λιπαρών, όπως η μαγιονέζα, που αγκαλιάζει απαλά τα κομμάτια του αυγού στο εν λόγω dressing, δεν έχεις παρά να την παραλείψεις. Βέβαια, θα μου πεις αυγοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα ή γιαούρτι γίνεται; Κι όμως γίνεται και μάλιστα έχει την ίδια υπέροχη υφή, με μεγαλύτερες, ωστόσο, δόσεις θρεπτικών συστατικών όπως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα (Ω3) λιπαρά, βιταμίνες C και E, κάλιο και μαγνήσιο. Όλες οι παραπάνω πολύτιμες προσθήκες βρίσκονται στο αβοκάντο, το οποίο χάρη στην βελούδινη υφή του θα απογειώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Για την αυγοσαλάτα με αβοκάντο θα χρειαστείς:

8 αυγά

½ αβοκάντο, καθαρισμένο

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι (προαιρετικά)

1 κουταλάκι του γλυκού έτοιμη κίτρινη μουστάρδα

¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Τοποθέτησε τα αυγά σε μια μικρή κατσαρόλα και αφού τα σκεπάσεις καλά με νερό, βράσε τα για περίπου 15 λεπτά. Εάν το νερό είναι ήδη βραστό, τα βράζεις μόλις για 8 λεπτά. Αφού είναι έτοιμα, κρύωσε τα τοποθετώντας τα σε ένα μπολ γεμάτο με παγάκια. Έπειτα τα ξεφλουδίσεις και τα κόβεις μεσαία και μικρά κομμάτια. Δεν τα πολτοποιείς. Σε ένα άλλο μπολ λιώσε το αβοκάντο με το πιρούνι και ανακάτεψέ το με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίξε μέσα στο μείγμα και τα κομματάκια αυγού και τέλος πασπάλισε με έξτρα πιπέρι.

Διάβασε επίσης: Πώς να βράσεις το αυγό σου τέλεια κάθε φορά και πόσα μπορείς να τρως την εβδομάδα


Πηγή συνταγής: allrecipes.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i