6 λόγοι που κάνεις διατροφή αλλά δεν χάνεις κιλά

Μπορεί μερικές "αθώες" συνήθειες εμποδίζουν τη μέγιστη απώλεια βάρους;

Κιλά iStock

Όταν θέλεις να χάσεις βάρος, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τα σωστά βήματα που πρέπει να κάνεις για να δεις το νούμερο της ζυγαριάς να κατεβαίνει. Είναι, εξίσου όμως απαραίτητο να ξέρεις τι δεν πρέπει να κάνεις. 

Μερικές φορές, μπορεί να μην γνωρίζεις καν ότι οι συνήθειες που ακολουθείς δυσκολεύουν την απώλεια κιλών, γιατί δεν φαίνεται απαραίτητα ότι υπάρχει κάτι "λάθος" με αυτές.

Προφανώς, το σώμα του καθενός είναι διαφορετικό και μοναδικό. Αυτό που λειτουργεί για ένα άτομο μπορεί να μην λειτουργεί για κάποιον άλλο. Υπάρχουν όμως κάποιες συνήθειες που όλοι πρέπει να αποφεύγουν πάση θυσία, εάν ο στόχος είναι η απώλεια ανεπιθύμητο σωματικού λίπους.

Διάβασε επίσης: 4 αποτελεσματικές διατροφικές συνήθειες για να χάσεις κιλά σε έναν μήνα

6 λόγοι- έκπληξη που κάνεις διατροφή αλλά δεν χάνεις κιλά

διατροφη_κιλα
Istock

Αλλάζεις συνεχώς το είδος γυμναστικής που ακολουθείς

Όταν ξεκινάς το ταξίδι για την απώλεια των ανεπιθύμητων κιλών, και δίνεις το εκατό τις εκατό σου χωρίς αποτέλεσμα είναι αποθαρρυντικό. Ο συνδυασμός διατροφής και άσκησης υπόσχεται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, αλλά αυτό μοιάζει να μη δουλεύει για εσένα.

Το να αλλάζεις τακτικά το είδος γυμναστικής που ακολουθείς, δεν σου επιτρέπει να συγκεντρωθείς και να δώσεις στο σώμα σου τον απαραίτητο χρόνο για να ανταποκριθεί. Ένας καλός κανόνας είναι να δώσεις έναν μήνα περιθώριο στην σωματική άσκηση που επέλεξες για να μπορέσεις να δεις αποτελέσματα. Και θετικό αποτέλεσμα δεν είναι μόνο το νούμερο της ζυγαριάς, αλλά και οι πόντοι που πιθανόν να χάνεις, η τόνωση και η αφύπνιση του μεταβολισμού σου.

Τρως αρκετά υγιεινά σνακ

Το " Παν μέτρον άριστον", ισχύει ακόμη και για τις υγιεινές τροφές! Η υπερβολή δεν κάνει ποτέ καλό κα αυτό ισχύει και για την διατροφή σου. Τα αγαπημένα σου αβοκάντο και οι ξηροί καρποί μπορεί να είναι πηγή βιταμινών και φυτικών ινών, αλλά συνεχίσουν να έχουν θερμίδες. Η αλόγιστη κατανάλωση των υγιεινών σνακ σου μπορεί να είναι ο λόγος που δεν χάνεις κιλά.

Δεν κοιμάσαι αρκετά ή/ και καλά

Η καλή ποιότητα ύπνου συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού σου. Όταν το σώμα λαμβάνει τις απαραίτητες ώρες ξεκούρασης, τότε μπορείς να είσαι περισσότερη αποδοτική κατά την διάρκεια της ημέρας. Η έλλειψη ύπνου προκαλεί ορμονικές μεταβολές, κόπωση και έλλειψη συγκέντρωσης παράγοντες που οδηγούν σε διατροφικές ατασθαλίες.

Πίνεις αλκοόλ

Ένα ποτήρι κρασί με φίλους μοιάζει σχεδόν " αθώο", ίσως, όμως να μην είναι. Το ποτό επηρεάζει τη σύνθεση πρωτεϊνών των μυών, η οποία μειώνει την πιθανότητα απόκτησης μυών, διαταράσσει τον ύπνο και προκαλεί αφυδάτωση, τα οποία όλα συμβάλλουν στην αύξηση βάρους.

Όταν καταναλώνεις αλκοόλ, εκτροχιάζεις τη διαδικασία μετατροπής του λίπους σε ενέργεια και αυτό το λίπος είναι πιο πιθανό να αποθηκευτεί στα κύτταρά σου.

Καταναλώνεις ελάχιστες θερμίδες

Ο μύθος ότι δεν πρέπει να τρως για να χάσεις κιλά, έχει καταρριφθεί! Για να πετύχεις απώλεια κιλών το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μάθεις τις θερμίδες που καίει ημερησίως ο οργανισμός σου, και έπειτα να ακολουθήσεις μία διατροφή με 300/ 500 θερμίδες πιο κάτω. Είναι τόσο απλό!

Ωστόσο, πολλοί ξεκινούν το ταξίδι της διατροφής και ενώ βλέπουν θετικά αποτελέσματα, πέφτουν στην παγίδα της μείωσης των θερμίδων. Τότε, όμως, το σώμα σου θα χάσει πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνεται πλέον στην διατροφή σου.

Δεν πίνεις αρκετό νερό

Και ενώ ακολουθείς πιστά την διατροφή που σου συνέστησε ο διατροφολόγος σου, βλέπεις ότι δεν χάνεις το επιθυμητό βάρος. Η έλελιψη κατανάλωσης νερού μπορεί να είναι ένας " αθώος" παράγοντας που εμποδίζει την απώλεια βάρους.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η ικανοποιητική πρόσληψη νερού προάγει τη μείωση του σωματικού βάρους, του σωματικού λίπους και του δείκτη μάζας σώματος. Η κατανάλωση αρκετού νερού έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθά το σώμα να απομακρύνει τις τοξίνες. Όταν το σώμα δεν λαμβάνει αρκετό νερό και είναι αφυδατωμένο, τα νεφρά κατακρατούν το υγρό. Έτσι, λοιπόν, οδηγείσαι στην αφυδάτωση και στην κατακράτηση υγρών, με αποτέλεσμα να αποτρέπουν τις πιθανότητες να χάσεις βάρος.

Διάβασε επίσης: Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν παραλείπεις ένα γεύμα;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i