
Το lemon posset είναι το δροσιστικό και ελαφρύ επιδόρπιο που σίγουρα θα κλέψει την παράσταση μετά από τα κρεατικά, στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης. Γιατί; Επειδή η ξινή γεύση του λεμονιού και η κρεμώδης υφή του είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να ισορροπήσεις την ένταση των πικάντικων και λιπαρών γεύσεων και κρεάτων που έχεις καταναλώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Το καλύτερο είναι ότι είναι πολύ εύκολο να το φτιάξεις, μιας και χρειάζεσαι μόνο τρία υλικά. Μπορείς είτε να το βάλεις στο ψυγείο για λίγες ώρες ή το βάλεις στην κατάψυξη για πιο παγωμένη υφή. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα θα λατρέψουν όλοι οι καλεσμένοι σου.
Κρέμα μαστίχα με φιστίκια Αιγίνης: Το υγιεινό επιδόρπιο που χαρίζει ευεξία - εκτός από νοστιμιά
Επιδόρπιο για την Τσικνοπέμπτη: Lemon posset με 3 υλικά
Υλικά:
- 3 μέτρια λεμόνια
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος (240ml)
- 50g ζάχαρη
Οδηγίες:
- Κόβεις τα λεμόνια στη μέση, αφαιρείς τη σάρκα και στύβεις το χυμό τους σε ένα βάζο.
- Ξύσε τη φλούδα από το κάτω μέρος των λεμονιών και βάλε τη σε μια κατσαρόλα, προσθέτεις την κρέμα και τη ζάχαρη.
- Βάλε την κατσαρόλα στη φωτιά και άφησέ το να βράσει απαλά, μετά χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ το να σιγοβράσει για λίγα λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα.
- Ρίξε το μείγμα από την κατσαρόλα σε ένα σουρωτήρι και βάλε 3 κουταλιές της σούπας από τον χυμό λεμονιού που έστυψες, περνώντας τον επίσης από το σουρωτήρι.
- Αφαίρεσε το σουρωτήρι και ανακάτεψε το μείγμα για να ενσωματωθεί καλά.
- Ρίξε το μείγμα στις φλούδες των λεμονιών (ή σε μικρά μπολάκια) και άφησέ το να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα για πιο σταθερή υφή.
Γιαουρτογλυκό με 4 υλικά: Εύκολο, δροσιστικό και ιδανικό εάν ακολουθείς διατροφή
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr