
Το Πάσχα είναι μια από τις πιο αγαπημένες περιόδους του χρόνου, γεμάτη οικογενειακές στιγμές, αρώματα από κουλουράκια και… φυσικά, κόκκινα αυγά! Σε κάθε σπίτι, μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν στη δημιουργία των πασχαλινών εδεσμάτων – και κάπου εκεί κάνει την εμφάνισή του και το πιο "απαραίτητο" γλυκό της εποχής: το τσουρέκι.
Αφράτο, αρωματικό και άρρηκτα συνδεδεμένο με το Πάσχα, το τσουρέκι έχει τη δική του ξεχωριστή θέση στο γιορτινό τραπέζι – είτε το φτιάξεις με τα χεράκια σου, είτε το αγοράσεις έτοιμο.
Αλλά τι γίνεται όταν σου περισσέψει; Ή όταν αρχίσει να μπαγιατεύει;
Μην το πετάξεις! Σου έχουμε τη λύση. Η digital creator Αναστασία Κελέση Τσιαχτάνη (@thelivingmanna_), έχει τη πιο γλυκιά ιδέα για να αξιοποιήσεις το leftover τσουρέκι σου: λαχταριστά σοκολατένια τρουφάκια! Ένα εύκολο, νόστιμο και έξυπνο γλυκό που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια.
Σοκολατένια τρουφάκια από τσουρέκι
Υλικά:
- 600 γρ. τσουρέκι (ιδανικά μπαγιάτικο)
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο
Επικάλυψη
- 300 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 300 γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια ή οποιονδήποτε άλλο ξηρό καρπό
Εκτέλεση:
1) Στο μπλέντερ χτύπα το τσουρέκι σε πολλές διαφορετικές δόσεις γιατί πιθανότατα δε θα χωράει όλη η ποσότητα. Πρέπει να χτυπηθεί μέχρι να γίνει τριμμένο, όχι παραπάνω.
2) Άδειασε το τριμμένο τσουρέκι σε ένα μεγάλο μπολ.
3) Ψιλόκοψε τη σοκολάτα και μαζί με το βούτυρο βαλ’την σε ένα μπολ.
4) Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε τη κρέμα γάλακτος μέχρι πριν το σημείο βρασμού.
5) Έπειτα, περίχυσε την κρέμα γάλακτος στο μπολ της σοκολάτας.
6) Ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα ομογενές.
7) Όταν γίνει ενιαίο, ρίξ’ το στο τριμμένο τσυρέκι.
8) Με ένα κουτάλι, με μια ξύλινη κουτάλα ή με το εξάρτημα του φτερού στο μίξερ ανακάτεψε το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Δε θα είναι τελείως ομοιογενές. Σε κάποια σημεία θα φαίνονται κομματάκια από τσουρέκι.
9) Τύλιξε το με μεμβράνη και άφησε το για μια ώρα στο ψυγείο.
10) Μετά από μια ώρα σχημάτισε μπαλίτσες περίπου 30 γραμμαρίων από το μείγμα.
11) Σε αυτό το σημείο τοποθετώ τις μπαλίτσες σε ένα μεγάλο πιάτο και τις τυλίγω πάλι με μεμβράνη για να μπουν στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.
12) Συγχρόνως, ψιλόκοψε τη σοκολάτα για την επικάλυψη και λιώσ’ την είτε στο φούρνο μικροκυμάτων είτε σε μπεν μαρί.
13) Όταν περάσει ο χρόνος αναμονής, ρίξε μια – μια μπαλίτσα στη λιωμένη σοκολάτα και έπειτα στο τριμμένο φουντούκι. Εμένα μου αρέσει να καλύπτω όλη τη μπαλίτσα περιμετρικά. Επανέλαβε τη διαδικασία και με τις υπόλοιπες τρούφες.
14) Διατηρούνται στο ψυγείο και αντέχουν για 5 μέρες, εφόσον είναι καλά καλυμμένες.
Διάβασε επίσης:
Τρουφάκια με αβοκάντο και άλλα 2 υλικά - είναι και vegan
Ωμοφαγικά τρουφάκια φουντουκόπαστας από τη διατροφολόγο
Μπάλες σοκολάτας με αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη (μπάλες ενέργειας σαν vegan τρουφάκια!)
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr