
Όταν ακούς "cheesecake", το μυαλό σου πάει κατευθείαν σε κάτι γλυκό, βελούδινο, με μπισκότα, τυρί κρέμα και ίσως μαρμελάδα φράουλα από πάνω, σωστά; Ήρθε όμως η στιγμή να αναθεωρήσεις, γιατί αυτή η αλμυρή εκδοχή από τη διατροφολόγο Παναγιώτα Μερλίδου (@nutriton_tips._), θα γίνει η νέα σου καλοκαιρινή εμμονή.
Φαντάσου μια βάση από τραγανά παξιμαδάκια, αέρινη κρέμα με κατίκι και από πάνω φρέσκια ντομάτα να φέρνει όλη τη μεσογειακή δροσιά στο πιάτο σου. Ελαφρύ, δροσερό, νόστιμο και απίστευτα εντυπωσιακό, ιδανικό για brunch, για συνοδευτικό σε τραπέζι με φίλες ή ακόμα και σαν εναλλακτικό ελαφρύ γεύμα.
Αν αγαπάς τις εκπλήξεις και λατρεύεις τις μοντέρνες γεύσεις, αυτό το cheesecake είναι για σένα. Ξέχνα τη ζάχαρη, βάλε φαντασία, ελληνικά υλικά και καλοκαιρινή διάθεση.
Αλμυρό cheesecake
Υλικά:
- 6 Krispies
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ νερό
- 100 γρ κατίκι
- 100 γρ τυρί κρέμα
- 1 ντομάτα
Διάβασε επίσης:
Το express καλοκαιρινό γεύμα που τρώει η διατροφολόγος και δε "βαραίνει"
Τρεις σαλάτες με όσπρια ή σιτηρά για ένα υγιεινό και καλοκαιρινό γεύμα
Λεμονάτη πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα - Η καλοκαιρινή εκδοχή που έψαχνες
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr