Ο πιο εύκολος τρόπος να μαλακώσεις τη σοκολάτα

Τρέμεις όταν πρέπει να φτιάξεις γλυκό και πρέπει να μαλακώσεις τη σοκολάτα; Υπάρχει τρόπος για να τα καταφέρεις χωρίς να κοπιάσεις.

malaki-sokolata

Έχεις αναρωτηθεί πώς μπορείς να λιώσεις μόνη στο σπίτι σου σοκολάτα για να βυθίσεις σε αυτήν φράουλες και άλλα φρούτα; Σου προσφέρουμε τον πιο εύκολο τρόπο να το κάνεις στην κουζίνα σου μέσα σε λίγα λεπτά.

Δες και το βίντεο για να καταλάβεις καλύτερα τι πρέπει να κάνεις:

Για να μαλακώσεις τη σοκολάτα:

Αρχικά θα χρειαστεί να ψιλοκόψεις με ένα μεγάλο μαχαίρι περίπου 900γρ. κουβερτούρας και στη συνέχεια θα τοποθετήσεις ένα γυάλινο μπολ επάνω από ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό.

Αφού ρίξεις τα 2/3 της κουβερτούρας στο μπολ, θα αρχίσεις να την ανακατεύεις για να λιώσει σιγά-σιγά, μετρώντας με ένα θερμόμετρο τη θερμοκρασία της, ώστε να είναι κάτω από τους 120°C.

Αφού λιώσει, απομακρύνεις το μπολ από το κατσαρολάκι και προσθέτεις την υπόλοιπη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς. Έπειτα επιστρέφεις και πάλι το μπολ επάνω στην κατσαρόλα μέχρι να φτάσει τους 90°C.

Είσαι έτοιμη να βυθίσεις φράουλες, μπανάνες, μπισκότα και πολλές άλλες λιχουδιές στο υπέροχο μπολ της άψογα λιωμένης σοκολάτας σου.

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i