Αλάδωτη πίτα, κουλούρι Θεσσαλονίκης και έτοιμες σούπες: Είναι τελικά υγιεινές επιλογές;

Οι αναγνώστριες του Shape.gr σκέφτονται αν πρέπει να ενδώσουν στον πειρασμό έτοιμων γευμάτων. Η Δέσποινα Μαρσέλου λύνει τις απορίες τους.

greek-gyros-wraped-in-a-pita-bread-on-a-wooden-background-picture-id959937952

Αλάδωτη πίτα, κουλούρι Θεσσαλονίκης και έτοιμες σούπες: Είναι τελικά υγιεινές επιλογές; Οι αναγνώστριες του Shape.gr σκέφτονται αν πρέπει να ενδώσουν στον πειρασμό έτοιμων γευμάτων. Η Δέσποινα Μαρσέλου λύνει τις απορίες τους.

Ερώτηση Νο 1: Θα μπορούσατε να με ενημερώσετε για το πόσες θερμίδες έχει μια πίτα αλάδωτη με καλαμάκι κοτόπουλο,ντομάτα και μαρούλι;

Αγαπητή Χριστίνα, σε ευχαριστώ για την ερώτηση σου. Το παραπάνω γεύμα θερμιδικά είναι γύρω στις 400 θερμίδες εάν σκεφτείς ότι το καλαμάκι προέρχεται από το λιπαρό μέρος του κοτόπουλου και είναι γύρω στα 80-100 γρ. Θυμήσου επίσης ότι παρόλο που δεν ψήνουν με λάδι την πίτα η ίδια η πίτα εμπεριέχει έλαια σαν μέσο συντήρησης για να μπορεί να διατηρηθεί.

Ερώτηση Νο 2: Συνηθίζω να τρώω για πρωινό ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης, το κανονικό, όχι το μεγάλο. Επειδή έχω διαβάσει πολλά, τελικά πόσες θερμίδες έχει;

Αγαπητή μου αναγνώστρια. Το κουλούρι Θεσσαλονίκης εμπεριέχει γύρω στις 350 θερμίδες εάν σκεφτείς ότι το ψωμί είναι λευκό και σαν μέσο συντήρησης μπαίνει η ζάχαρη αλλά και το σουσάμι που είναι πηγή λίπους, αλλά για να κολλήσει πάνω στο ψωμί το βουτάνε σε ζαχαρόνερο ή σε φυτικό λάδι.

Ερώτηση Νο 3: Είμαι η Μαρία και θέλω να ρωτήσω αν οι έτοιμες σούπες έχουν θέση στη διατροφή και την καθημερινότητά μας;

Αγαπητή μου, σε ευχαριστώ για την ερώτηση σου. Μπορείς να εντάξεις τις έτοιμες σούπες εάν και εφόσον δυσκολεύεσαι να φτιάξεις κάτι ανάλογο σπίτι απλά λίγο προσοχή στην περιεκτικότητα αλατιού που εμπεριέχουν στην μορφή «γλουταμικό μονονάτριο», διότι θα κάνεις πολλές κατακρατήσεις.

Διάβασε επίσης: «Τρώω συνέχεια σνακ και το βράδυ είμαι τόσο κουρασμένη που παραγγέλνω απ'έξω ή απλά τρώω πατατάκια»

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i