Σολομός με miso και κινέζικο λάχανο
Μερίδες: 4 Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά
Υλικά
- · 600 γρ. φιλέτο σολομού, κομμένο σε 4 φέτες
- · 2 «κεφάλια» κινέζικο λάχανο bok choy, κομμένο στη μέση κατά μήκος
- · 1/4 φλ. σάλτσα στρειδιών (oyster sauce)
- · 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
- · 1 κ.σ. miso
- · 1 κ.σ. νερό
- · 1 κ.σ. σησαμέλαιο
- · Άλάτι θαλασσινό
- · Μία κόκκινη στρογγυλή πιπεριά, κομμένη σε δαχτυλίδια
- · 90 γρ. μανιτάρια shiitake σε λεπτές φέτες
- · 4 κρεμμυδάκια ξερά, σε πολύ λεπτές φέτες
- · 2 κ.σ. σπόροι σουσαμιού (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 200ºC. Κάλυψε με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα ή ένα ρηχό ταψί. Βάλε μέσα το σολομό με το δέρμα προς τα κάτω και το bok choy, σε μια στρώση.
2. Σε ένα μπολ ανάμειξε τη σάλτσα στρειδιών, το ξίδι, το miso και το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Άλειψε απαλά με πινέλο τα φιλέτα σολομού με 2 κ.σ. από το μείγμα. Τρίψε το bok choy με λάδι και πρόσθεσε λίγο αλάτι. Άνακάτεψε την πιπεριά, τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια με την υπόλοιπη σάλτσα και στρώσ’ τα πάνω από το σολομό.
3. Μετάφερε το ταψί στο φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί ο σολομός. Πασπάλισε με το σουσάμι, αν το χρησιμοποιήσεις.
Yupiii Daily Update
Survivor Αυτοί είναι οι τρεις υποψήφιοι για αποχώρηση
Σάσα Σταμάτη Με νέο μεσημεριανό στο ΣΚΑΪ! Τα πρώτα ονόματα των δοκιμαστικών
Eurovision Αναβάλλεται ο ελληνικός τελικός! Εκτός μένει ο Γιώργος Καπουτζίδης
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα: 317 θερμίδες, 15 γρ λιπαρά (2,2 κορεσμένα), 9 γρ υδατάνθρακες, 36 γρ πρωτεΐνη, 2 γρ φυτικές ίνες,753 mg νά
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr