Μερίδες: 10 ξυλάκια των 70 γραμμ.
• Φτιάξε πρώτα ένα απλό σιρόπι: σε κατσαρολάκι, ανακάτεψε 2/3 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη και 2/3 του φλιτζανιού νερό και άφησέ τα να σιγοβράσουν σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Ανακάτεψε, βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και άφησε το σιρόπι να κρυώσει (βγάζει περίπου 1 φλιτζάνι).
• Λιώσε 3 ½ φλιτζάνια (περίπου 400-450 γραμμ.) φρέσκα βατόμουρα σε μίξερ. Πρόσθεσε 2/3 του φλιτζανιού από το σιρόπι, 1/2 φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας μέλι και 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού και χτύπησέ τα όλα μαζί. Ρίξε το μείγμα σε μπολ και αφαίρεσε τους σπόρους, αν υπάρχουν.
• Ρίξε το μείγμα σε καλούπια παγωτού (θα τα βρεις σε καταστήματα με είδη κουζίνας), αφήνοντας λίγο κενό στο τέλος (περίπου 0,5 εκ.), γιατί θα διογκωθεί το μείγμα. Πέρασε ξυλάκια και βάλ’ τα στην κατάψυξη για 4-5 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθούν. Βγάλ’ τα από τα καλούπια και σέρβιρε. Αν δεν βρεις βατόμουραμ, μπορείς να κάνεις το ίδιο με φράουλες.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr