Ισπανική τονοσαλάτα: Η νόστιμη και έθνικ συνταγή για το ταπεράκι στο γραφείο

Μια πεντανόστιμη αλλά και διαφορετική συνταγή για να πάρεις τις καθημερινές στο γραφείο.

15.02.2019

εχεις διαβασει

Ισπανική τονοσαλάτα

Το μεσημεριανό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, αλλά χρειάζεται να είναι χορταστικό, υγιεινό και πολύ πολύ εύκολο. Αν έχεις σταματήσει να παραγγέλνεις απέξω και φέρνεις το δικό σου φαγητό από το σπίτι, η παρακάτω είναι μια τέλεια και πεντανόστιμη συνταγή που θα κάνει τη διαφορά στις καθημερινές γεύσεις σου.

Διάβασε επίσης: Tο ιδανικό μεσημεριανό στο γραφείο, στο εστιατόριο, στο ταξίδι

Συνολικός χρόνος: 10 λεπτά Μερίδες: 2

Ισπανική τονοσαλάτα – Υλικά:

  • 1 μέτρια ρίζα μάραθου (περίπου 250 γρ.), κομμένη στη μέση και σε πολύ λεπτές φέτες
  • 120 γρ. πράσινα φασολάκια, σε λεπτές φέτες κατά μήκος (περίπου 3/4 φλ. κομμένα)
  • 3/4 φλ. μαριναρισμένες αγκινάρες, στα τέσσερα, συν 1 κ.σ. από το υγρό τους από το βάζο
  • 1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι συν για καρύκευμα
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι συν για καρύκευμα
  • 1 φλ. ψητές κόκκινες πιπεριές
  •  2 κ.σ. φυσικό αμυγδαλοβούτυρο
  • 1 κ.σ. ξίδι από λικέρ
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, σπασμένη
  • 1 μεγάλη κονσέρβα τόνος σε λάδι, στραγγισμένος και θρυμματισμένος
  • 1/4 φλ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 2 κ.σ. χοντροκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση

  1.  Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε το μάραθο, τα φασολάκια, 1/2 φλ. αγκινάρες, το υγρό τους, 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι. Άφησέ τα στην άκρη.
  2. Σε ένα μπλέντερ ή μίξερ χτύπησε μέχρι να ομογενοποιηθούν 1/2 φλ. πιπεριές, το βούτυρο αμυγδάλου, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι.
  3. Μοίρασε το μαριναρισμένο μείγμα του μάραθου σε δύο μπολ. Ρίξε από πάνω τον τόνο, τις ελιές, τις υπόλοιπες πιπεριές και αγκινάρες. Περίχυσε με το ντρέσινγκ και πασπάλισε με το μαϊντανό. Καρύκεψε με αλάτι και πιπέρι. Για να το πάρεις στη δουλειά, βάλε το ντρέσινγκ σε ένα βάζο που να κλείνει καλά και περίχυσε με αυτό τη σαλάτα.

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece