Πειραματίσου με φθινοπωρινά λαχανικά, γεμάτα θρεπτικά στοιχεία. Απόψυξε πρώτα το καλαμπόκι, βάζοντάς το σε μεγάλο σουρωτήρι κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό.
Σούπα καλαμποκιού:
Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά
Υλικά:
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κοτσάνι σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 1/2 κ.γ. αλάτι (προαιρετικά)
- 4 φλιτζ. νερό
- 2 ή 3 μικρές κόκκινες ή κίτρινες πατάτες, κομμένες σε κύβους των 2 εκ.
- 3 φλιτζ. καλαμπόκι κατεψυγμένο
- 1/2 φλιτζ. γάλα πλήρες
- μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ή μαϊντανός για τη γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
- Σε κατσαρόλα, λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σέλινο, το σκόρδο και το αλάτι (αν θέλεις).
- Σοτάρισέ τα για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να μαλακώσουν το κρεμμύδι και το σέλινο.
- Πρόσθεσε το νερό και τις πατάτες, άφησέ τα να βράσουν και χαμήλωσε τη φωτιά. Σκέπασέ τα λιγάκι και σιγόβρασέ τα για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Πρόσθεσε το καλαμπόκι και σιγόβρασε για άλλα 5 λεπτά. Ρίξε ανακατεύοντας το γάλα και άφησέ τα να σιγοβράσουν λιγάκι για 1 λεπτό ακόμη.
- Πασπάλισε με πιπέρι, βάλε τη σούπα με την κουτάλα σε βαθιά πιάτα, γαρνίρισε με κρεμμυδάκια ή μαϊντανό και σέρβιρε.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα (2 φλιτζάνια): 178 θερμίδες, 6 γραμμ. λιπαρά, 2 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά, 31 γραμμ. υδατάνθρακες, 5 γραμμ. πρωτεΐνες, 50 mg ασβέστιο, <1 mg σίδηρος, 63 mg νάτριο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr