Η απλή άσκηση που μειώνει σε 2 λεπτά το σάκχαρο στο αίμα

Κράτησε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου σταθερά με αυτή την απλή σωματική δραστηριότητα.

σκαχαρο_αιμα Istock

Είναι σημαντικό να διατηρείς τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου όσο το δυνατόν περισσότερο σταθερά για να βοηθήσεις στην πρόληψη ή την καθυστέρηση μακροπρόθεσμων, σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις, απώλεια όρασης και νεφρική νόσο. Οι μεγάλες διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα σου μπορούν να σου προκαλέσουν προβλήματα και μέσα στην καθημερινότητά σο όπως υπνηλία και πείνα. Αυτό δεν είναι διασκεδαστικό για κανέναν! Δεν θα ήταν ωραίο, λοιπόν, αν κάτι τόσο απλό όσο ένας σύντομος περίπατος μπορούσε να βοηθήσει να διατηρήσεις σταθερό το σάκχαρο στο αίμα;

Και, στην πραγματικότητα, μία έρευνα δείχνει ότι το περπάτημα μετά το φαγητό μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό. Ανάμεσα στα πολλαπλά οφέλη του περπατήματος πρέπει να λάβεις υπόψη ότι είναι και η διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σου.

Το σώμα σου μετατρέπει τους υδατάνθρακες που τρως σε ζάχαρη (γλυκόζη). Όταν τα πράγματα λειτουργούν καλά, το πάγκρεας απελευθερώνει ινσουλίνη. Αυτή η ορμόνη μεταφέρει τη γλυκόζη στα κύτταρά σου, ώστε το σώμα σου να μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για ενέργεια. Αλλά όταν τα πράγματα δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε, μπορεί να καταλήξεις με υψηλό σάκχαρο στο αίμα. 

Διάβασε επίσης: Αποτοξίνωση από τη ζάχαρη: Το πλάνο που θα σε βοηθήσει με τις λιγούρες

Οφέλη από το περπάτημα μετά το φαγητό

Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία από το περπάτημα μετά το φαγητό και μπορεί να ωφελήσει ειδικά το σάκχαρό σου. Μετά τα γεύματα, η γλυκόζη στο αίμα ανεβαίνει (ακόμα και αν δεν έχεις διαβήτη). Το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σου είναι υψηλότερο περίπου 30 με 90 λεπτά μετά το γεύμα σου.

Αυτή η άνοδος είναι μια φυσική απόκριση στο φαγητό και δεν προκαλεί ανησυχία εκτός εάν η γλυκόζη σου είναι πολύ υψηλή ή παραμένει σε ανθυγιεινά επίπεδα. Όμως, η έρευνα δείχνει ότι ένας σύντομος περίπατος μετά το φαγητό αποτρέπει αυτή την αύξηση της γλυκόζης του αίματός σου από το να φτάσει τόσο ψηλά όσο θα ήταν αν έτρωγες και μετά έμενες καθιστή.

Η άσκηση επηρεάζει το σάκχαρό σου γρήγορα, συχνά μέσα σε λίγα λεπτά και με την πάροδο του χρόνου, η σωματική δραστηριότητα βοηθά το σώμα σου να χρησιμοποιεί την ινσουλίνη πιο αποτελεσματικά, μειώνοντας την αντίσταση στην ινσουλίνη που βλέπουμε συχνά στον διαβήτη.

Η μελέτη δείχνει ότι το περπάτημα μόλις δύο έως πέντε λεπτά μπορεί να μειώσει λίγο το σάκχαρο στο αίμα σου, αλλά αυτή δεν είναι μια μαγική λύση για τον διαβήτη. Το περπάτημα μετά το γεύμα είναι μια εξαιρετική συνήθεια που ωφελεί το σάκχαρο στο αίμα, αλλά η διαχείριση του διαβήτη δεν καταλήγει ποτέ σε ένα μόνο πράγμα.

Διάβασε επίσης: Διαβήτης | Γιατί δεν πρέπει να περπατάς ξυπόλυτη;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i