Το πρόγραμμα άσκησης της Ελένης Πετρουλάκη για γραμμωμένα πόδια!

Οι δυνατοί μύες στα πόδια μιας γυναίκας σχετίζονται με τη λειτουργία του εγκεφάλου της. Δες το αποδοτικό πρόγραμμα της Ελένης Πετρουλάκη.

shutterstock_572402731 By Mooshny

Σε έρευνα από το King’s College του Λονδίνου διαπιστώνεται ότι υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στο πόσο δυνατοί είναι οι μύες στα πόδια μιας γυναίκας και στις πιθανότητες να εμφανίσει σε μεγαλύτερη ηλικία προβλήματα στη μνήμη και γενικά στη δομή και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Διάβασε επίσης: Ασκήσεις στο κρεβάτι σε 3 ΛΕΠΤΑ (ΕΠΙΠΕΔΟΙ κοιλιακοί και ΣΦΙΧΤΟΙ γλουτοί!)

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες μελέτησαν επί 10 χρόνια στοιχεία

από 162 ζεύγη δίδυμων γυναικών, καταγράφοντας τη δύναμη των ποδιών τους με ένα ειδικό μηχάνημα, αλλά και την κατάσταση των γνωστικών λειτουργιών τους με εγκεφαλογράφημα και ειδικά τεστ. Το αποτέλεσμα; Όσες είχαν πιο γερούς τετρακεφάλους εμφάνισαν λιγότερες αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία του εγκεφάλου μετά από μία δεκαετία!

Διάβασε επίσης: Κοιλιακοί, γλουτοί, πόδια; Οι ασκήσεις εδάφους για σούπερ σύσφιξη (ναι, είναι για δύο και θέλουν μόνο 15 λεπτά!)

Για αδύνατα και καλλίγραμμα πόδια, ακολούθησε το αποδοτικό πρόγραμμα που σχεδίασε η Ελένη Πετρουλάκη - Ivic:

Προσαγωγές ποδιών: Γυμνάζουν τους προσαγωγούς

Προσαγωγές ποδιών: Γυμνάζουν τους προσαγωγούς

Α. Ξάπλωσε ανάσκελα στο πάτωμα και σήκωσε τα πόδια ενωμένα μπροστά ώστε να σχηματίζουν ορθή γωνία με τον κορμό. Β. Άνοιξε τα πόδια όσο πιο πολύ μπορείς, μείνε για 3 δευτερόλεπτα και επίστρεψε στην αρχική θέση. Εκτέλεσε 4 σετ των 15 επαναλήψεων.

Εκτάσεις κορμού: Γυμνάζουν τους γλουτούς.

Εκτάσεις κορμού: Γυμνάζουν τους γλουτούς.

Α. Ξάπλωσε ανάσκελα με το αρι­στερό πόδι λυγισμένο να πατάει στο πάτωμα και το δεξί τεντωμένο προς τα επάνω. Φέρε τα χέρια στο πλάι παράλληλα με τον κορμό. Β. Ανέβασε τη λεκάνη, κρατώντας σταθερά τεντωμένο το πόδι. Μείνε για 3 δευτερόλεπτα και επίστρεψε στην αρχική θέση. Εκτέλεσε 2 σετ των 15 επαναλήψεων, άλλαξε πόδι και κάνε άλλα 2 σετ.

Απαγωγές ποδιών από πλαϊνή θέση: Γυμνάζουν γοφούς και τα πλαϊνά των γοφών.

Απαγωγές ποδιών από πλαϊνή θέση: Γυμνάζουν γοφούς και τα πλαϊνά των γοφών.

Α. Ξάπλωσε στο πάτωμα στην αριστερή πλευρά, με τα πόδια ενωμένα και στηρίξου στον αγκώνα του αριστερού χεριού και στη δεξιά σου παλάμη. Β. Ανέβασε το δεξί πόδι προς τα επάνω, όσο πιο ψηλά μπορείς. Μείνε για 3 δευτερόλεπτα και επίστρεψε στην αρχική στάση. Εκτέλεσε 2 σετ των 15 επαναλήψεων από τη μία πλευρά, άλλαξε πλευρά και ολοκλήρωσε άλλα 2 σετ των 15 επαναλήψεων.

Καθίσματα: Γυμνάζουν μηρούς και γλουτούς.

Καθίσματα: Γυμνάζουν μηρούς και γλουτούς.

Α. Στάσου όρθια με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων. Β. Φέρε τα χέρια σου μπροστά και παράλ­ληλα μεταξύ τους λυγίζοντας ταυτόχρονα τα γόνατα, χωρίς να υπερβείς τις 90 μοίρες. Πρόσεξε τα γόνατα να μην ξεπερνούν (έρ­χονται πιο μπροστά) τα δάχτυλα των ποδιών σου. Εκτέλεσε 4 σετ των 15 επαναλήψεων.

Προβολές: Γυμνάζουν τετρακέφαλους, τρικέφαλους και γλουτούς.

Προβολές: Γυμνάζουν τετρακέφαλους, τρικέφαλους και γλουτούς.

Α. Στάσου σε όρθια θέση με τη σπονδυλική στήλη σε ευθεία. Β. Φέρε μπροστά το αριστερό πόδι και κατέβασε το γόνατο του δεξιού ποδιού τό­σο ώστε το γόνατο να μην κατεβαίνει πολύ και να μην υπερβαίνει τις 90 μοίρες. Εκτέλεσε 2 σετ των 15 επαναλήψεων, άλλαξε πόδι και κάνε άλλα 2 σετ.

Άσκηση πλιέ: Γυμνάζει προσαγωγούς και απαγωγούς.

Άσκηση πλιέ: Γυμνάζει προσαγωγούς και απαγωγούς.

Α. Άνοιξε τα πόδια σε διάταση αρκετά, με τα δάχτυλα των ποδιών να έχουν φορά προς τα έξω. Η σπονδυλική σου στήλη πρέπει να βρίσκεται σε ευθεία και η λεκάνη σου ελαφρώς προς τα μέσα. Β. Κατέβασε τον κορμό λυγίζοντας τα γόνατα, μείνε για 3 δευτερόλεπτα και επίστρεψε στην αρχική θέση. Εκτέλεσε 4 σετ των 15 επαναλήψεων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i