Κίνητρο για άσκηση με τις συμβουλές της Ελένης Πετρουλάκη

Ένα από τα βασικά «συστατικά» της επιτυχίας, όσον αφορά την άσκηση, είναι το ισχυρό κίνητρο. Πώς θα το διατηρήσεις;

picture-of-two-fitness-women-in-gym-picture-id1044207650

Σίγουρα δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες και, όσο fit κι αν είσαι, υπάρχουν στιγμές που ψάχνεις (πολύ) το κίνητρο για άσκηση, το κίνητρο για να πας ξανά στο γυμναστήριο ή να βγεις έξω για τρέξιμο ή...

Η Ελένη Πετρουλάκη - Ivic μοιράζεται τις δικές της συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να βρεις κίνητρο για άσκηση.

Βρες το δικό σου mantra

Όταν τα πράγµατα δυσκολεύουν και νιώθω ότι ξεµένω από ενέργεια, κινητοποιούµαι διανοητικά επαναλαµβάνοντας ένα mantra: «Μην το σκέφτεσαι, προχώρα» επισηµαίνει η Ελένη Πετρουλάκη - Ιvic.

Διάβασε επίσης: Δεν έχεις χρόνο για γυμναστήριο; Να τι προτείνει η Ελένη Πετρουλάκη!

Δώσε τροφή στο πάθος σου

Σε µελέτη του πανεπιστηµίου της Καλιφόρνιας επιβεβαιώθηκε ότι η αγάπη για την κίνηση είναι γραµµένη στα γονίδια: αυτό σηµαίνει ότι µπορεί να έχεις το πάθος των αθλητικών γονιών σου. Επίσης, είναι πιθανό να πρόκειται για γενετικό αποτύπωµα που µεταδίδεται κατά την κύηση, αφού το έµβρυο µαθαίνει την ευχαρίστηση από τη σωµατική άσκηση, όταν η µέλλουσα µητέρα διατηρεί δραστήριο τρόπο ζωής. Πάντως, αν δεν ανήκεις στους τυχερούς που έχουν δεχθεί το «δώρο» της θέλησης να ασκούνται µε επιµονή, θυµήσου ότι το κίνητρο είναι πανίσχυρο. Με ένα ισχυρό ερέθισµα είναι δυνατό να αποκτήσεις τη συνήθεια να διατηρείς τη φόρµα σου. Όταν ξυπνάς µε κακή διάθεση, δοκίµασε να ξεκινήσεις τη µέρα κάνοντας ποδήλατο ή κολύµβηση. Εάν λειτουργήσει, θα δεις ότι το να αθλείσαι θα είναι για σένα κάτι σαν φάρµακο.

Ασκήσου κυρίως για την υγεία σου

Αν και η κληρονοµικότητα αποτελεί προδιαθεσικό παράγοντα για την υπέρταση και υπερχοληστεροναιµία (υψηλή χοληστερόλη), η άσκηση καταφέρνει να αποτελέσει ισχυρό αντίδοτο. Αρκεί να µην κληρονοµήσεις από τους γονείς σου την... καθιστική ζωή. Για την πρόληψη και αντιµετώπιση της υψηλής χοληστερόλης είναι ιδανική η αεροβική άσκηση, που ενεργοποιεί το µεταβολισµό των λιπαρών οξέων. Οι διατάσεις που περιλαµβάνονται σε πολλές ασκήσεις yoga είναι κατάλληλες για τη µείωση της πίεσης (η οποία αυξάνεται κατά τη διάρκεια ασκήσεων συστολής).

Ο νους υπερνικά το σώµα

Το «δεν έχω όρεξη σήµερα» δεν ανήκει στο λεξιλόγιο µιας νικήτριας. Εκτός κι αν είσαι τραυµατισµένη, οι τακτικές προπονήσεις είναι απαραίτητες, αν θέλεις να δεις βελτίωση. Οι αρχάριες θα πρέπει να προπονούνται 3 µέρες την εβδοµάδα, οι πιο εξοικειωµένες ασκούµενες 4 µε 5 ηµέρες την εβδοµάδα και οι προχωρηµένες ακόµη περισσότερο.

Διάβασε επίσης: 30 λεπτά γυμναστική με την Ελένη Πετρουλάκη για κάψιμο λίπους, γράμμωση και καλό μεταβολισμό

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i