Ποιο είδος γυμναστικής είναι λιγότερο αγαπημένο;

Αν και δημοφιλές, οι περισσότεροι το αποφεύγουν.

τρεξιμο iStock

Ας είμαστε ειλικρινείς: μπορεί για τους περισσότερους από εμάς το τρέξιμο να ανήκει στα δυσκολότερα είδη γυμναστικής, όμως ταυτόχρονα είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους άσκησης χωρίς εξοπλισμό, που απαιτεί ελάχιστο χρόνο και μάλιστα καίει σημαντικό αριθμό θερμίδων. Παρά την σημαντική αυτή συμβολή στην φυσική μας κατάσταση, η συγκεκριμένη προπόνηση φαίνεται πως εντάσσεται στις λιγότερο αγαπημένες των περισσότερων ανθρώπων.

Το Health Digest πραγματοποίησε έρευνα σε 527 Αμερικανούς σχετικά με τις συνήθειες άσκησης και διατροφής που ακολουθούν και διαπίστωσε ότι ένα επιβλητικό 38,3 % των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το τρέξιμο είναι ο χειρότερος τρόπος προπόνησης. Στη δεύτερη θέση, βρέθηκε η γιόγκα, την οποία φαίνεται ότι λατρεύει να μισεί το 14,6 % των ερωτηθέντων, ενώ τρίτη στην κατάταξη βρέθηκαν οι ασκήσεις cardio και τα βάρη με 12,9% και 13, 66% αντίστοιχα. Η πιο συμπαθητική μορφή άσκησης φαίνεται να είναι η ποδηλασία, την οποία απεχθάνονταν μόνο το 5,7% των ερωτηθέντων.

Ενώ το τρέξιμο μπορεί να μην είναι η πιο διασκεδαστική άσκηση, εξακολουθεί να είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής τρόπος άσκησης στις ΗΠΑ, ακριβώς πίσω από το περπάτημα, σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από το FitBit (μέσω των LA Times). Η γιόγκα μπήκε επίσης στις πέντε κορυφαίες δραστηριότητες, μαζί με τα βάρη. Έτσι, ενώ αυτές οι επιλογές άσκησης μπορεί να μην είναι καθολικά αγαπημένες, φαίνεται να είναι παγκοσμίως αποδεκτές ως ο καλύτερος τρόπος για άμεσα αποτελέσματα. Επομένως, το τρέξιμο μπορεί να μην είναι η πιο εύκολη άσκηση είναι όμως απόλυτα αποδοτική σε κάθε ηλικία. "Το τρέξιμο είναι η καλύτερη προπόνηση γιατί είναι η βασικότερη μορφή άσκησης του ανθρώπου, χρησιμοποιώντας ολοκληρωτικά το σώμα, το βάρος και τα δύο πόδια", δήλωσε η προπονήτρια Sarah Evans

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i