Πρέπει να τρώω πιο πολύ όταν γυμνάζομαι περισσότερο;

Ιδού η απορία!

φαγητο και προπόνηση iStock

Η συνεπής και τακτική άσκηση είναι ένας πολύ εύκολος και απλός τρόπος να διαχειριστεί κανείς το βάρος του αλλά και να αυξήσει τα επίπεδα της ενέργειάς του. Όπως έχουμε τονίσει ήδη, η γυμναστική αποσκοπεί στη βελτίωση των φυσικών ικανοτήτων και στην ενίσχυση της υγείας του σώματός μας, προσφέροντας μια σημαντική σειρά ωφελειών στην ζωή μας. Όταν δε, εφαρμόζεται συστηματικά, τότε λαμβάνεις ακόμα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα με διάρκεια στον χρόνο. Πολλοί, βέβαια, αναρωτιούνται αν η τακτική άσκηση απαιτεί και μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού.

Πρέπει να τρώω περισσότερο όταν γυμνάζομαι τακτικά;

Η πρόσληψη θερμίδων εξαρτάται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες καθώς και από τους στόχους που θέλεις να πετύχεις. Για παράδειγμα, εάν γυμνάζεσαι γιατί επιδιώκεις να χάσεις βάρος, τότε σίγουρα προσπαθείς να καις περισσότερες θερμίδες από εκείνες που λαμβάνεις. Για να ξεφορτωθείς, ωστόσο, περιττά κιλά μπορείς να δοκιμάσεις να λαμβάνεις τις ίδιες θερμίδες αλλά να ασκείσαι περισσότερο.

Η τακτική αυτή δεν ισχύει για τις περιπτώσεις που ενώ ασκήσεις, χάνεις κιλά χωρίς να το επιθυμείς. Σε τέτοιου είδους καταστάσεις, θα πρέπει να αυξήσεις τις θερμίδες που προσλαμβάνεις καθημερινά, αντιστοιχώντας τες με την προπόνηση που ακολουθείς. 200 επιπλέον "καλές" θερμίδες πιθανότατα να λειτουργήσουν υπέρ σου και να πετύχεις το αποτέλεσμα που ονειρεύεσαι. Όταν η όρεξη αυξάνεται ως συνέπεια της εντατικής προπόνησης, φρόντισε να συνεχίσεις να καις τις θερμίδες που θα καταναλώνεις.

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την απόφαση σου αν τελικά πρέπει να τρως περισσότερο καθώς προπονείσαι πιο εντατικά, είναι το είδος των ασκήσεων που ακολουθείς, όπως επίσης και ο χρόνος. Οι χαλαρές προπονήσεις 30 λεπτών ενδεχομένως να μην επηρεάσουν τις θερμίδες που λαμβάνεις, αλλά οι εντατικότερες μεγαλύτερης διάρκειας, ίσως χρειαστεί να αυξήσουν ελαφρώς την ποσότητα φαγητού που καταναλώνεις.

Διάβασε επίσης: Υδατάνθρακες και άσκηση: Αυτό είναι το ιδανικό σνακ πριν την προπόνησή σου

Πώς θα σταματήσεις να τρως υπερβολικά μετά τις προπονήσεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i