Απίστευτο κι όμως αληθινό! Το TikTok έδωσε τη λύση για τη δυσκοιλιότητα και το πρήξιμο

Ποιος θα πίστευε πως η δημοφιλής πλατφόρμα θα βοηθούσε στην υγεία μας και όχι μέσω των TikTok χορογραφιών.

φούσκωμα iStock

Αν και τις περισσότερες φορές, τα DIY του TikTok καταλήγουν σε αποτυχία, υπάρχουν και περιπτώσεις που η δημοφιλής πλατφόρμα έχει αποδειχθεί σωτήρια. Όπως στην περίπτωση της δυσκοιλιότητας και του πρηξίματος που περιέργως έδωσε μία καλή λύση.

Όλα ξεκίνησαν από το hashtag #GutTok, στο οποίο αναρτώνται βίντεο τα οποία έχουν να κάνουν με το εντερικό σύστημα. Εκεί, λοιπόν, βρήκαμε τον τρόπο να βοηθήσουμε τον δικό μας οργανισμό να ανακουφιστεί από τα δυσάρεστα συμπτώματα. Και ποιος είναι αυτός; Το μασάζ στην περιοχή της κοιλιάς.

Φυσικά, χρειάζεται τεχνική και συγκεκριμένα βήματα προκειμένου να λειτουργήσει σωστά, με τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα να δείχνουν το πώς ακριβώς μπορείς να το κάνεις. Σύμφωνα με τον γαστρεντερολόγο, Niket Sonpal, από τη Νέα Υόρκη, "η θεωρία είναι ότι το μασάζ βοηθά να μειωθούν τα συμπτώματα με το να μετακινήσεις χειροκίνητα τα περιττώματα".

@nosuchthingastmi

chronic bloat isn’t normal, but occasional bloating is - try a bowelmassage!

♬ Janrah - $avannah Hannah

Ωστόσο, λίγες είναι οι μελέτες που αποδεικνύουν τα οφέλη του μασάζ στην κοιλιά για την υγεία του εντέρου. Βέβαια, ο συνδυασμός με φυτικές ίνες και κατανάλωση νερού, θα έχει σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα. Η πιο γνωστή μέθοδος ονομάζεται ILU, κατά την οποία στην ουσία σχηματίζεις τα εν λόγω γράμματα, κάνοντας παράλληλα μασάζ στην κοιλιά σου, ξεκινώντας από τη δεξιά πλευρά.

@thepelvicdancefloor

Reply to @scrambledjam since a bunch of you had questions!

♬ gimme more x pony by altegomusic - ALTÉGO

 

Σε ό,τι αφορά τους κινδύνους του μασάζ, σύμφωνα με τον γιατρό Sonpal, είναι μηδαμινοί. Το σημαντικό είναι να μην βάζεις πολλή πίεση, δεδομένου ότι τα εσωτερικά σου όργανα είναι πολύ ευαίσθητα. Από την άλλη, η απουσία αρκετών μελετών μάς οδηγεί στο ότι τα οφέλη της πρακτικής αυτής να υπερέχουν των πιθανών κινδύνων. Συνεπώς, αν αντιμετωπίζεις εντερικά προβλήματα όπως αυτά που προαναφέρθηκαν παραπάνω, μπορείς να δοκιμάσεις κι εσύ το trend για να δεις αν θα υπάρξει διαφορά. 

Προσοχή: Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δοκιμάζεις μεθόδους που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα και αφορούν την υγεία σου, χωρίς πρώτα να συμβουλευθείς τον γιατρό σου.

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i