Πρόληψη για το έμφραγμα από τη φύση: Χυμός ρόδι + 3 χουρμάδες τη μέρα

Χυμός ρόδι και 3 χουρμάδες με το κουκούτσι: Αυτή είναι η συνταγή της φύσης για πρόληψη για το έμφραγμα, σύμφωνα με έρευνα από το Ισραήλ.

ρόδι χυμός istock

Αναρωτιέσαι ποια είναι τα μυστικά για την πρόληψη από το έμφραγμα; Η φύση έχει την απάντηση - ή έστω μία από αυτές. Ενίσχυσε την υγεία της καρδιάς σου πίνοντας έναν χυμό ρόδι που θα πολτοποιήσεις μαζί με τρεις χουρμάδες.

Έρευνα: Σημαντικό το ρόδι για την πρόληψη για το έμφραγμα

Ο συνδυασμός των χουρμάδων (ιδανικά, μαζί με τα κουκούτσια τους) και με ένα ποτήρι χυμό από ρόδι, μπορεί να μας προφυλάξει από στο έμφραγμα και τις καρδιακές παθήσεις, σύμφωνα με έρευνα από το Ισραήλ. Το ρόδι και οι χουρμάδες περιέχουν όπως φαίνεται αντιοξειδωτικά που μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία της αθηροσκλήρωσης, της κύριας αιτίας καρδιαγγειακών προβλημάτων. επικίνδυνος εχθρός της καρδιάς και των αρτηριών αφού είναι η κύρια αιτία των καρδιακών προσβολών. Η αθηροσκλήρωση είναι αποτέλεσμα της συσσώρευσης λιπαρών, χοληστερίνης και άλλων ουσιών μέσα και επάνω στα τοιχώματα των αρτηριών. Οι ουσίες αυτές σχηματίζουν στις αρτηρίες πλάκες που μπορεί να εμποδίσουν τη φυσιολογική ροή του αίματος, προκαλώντας ακόμα και έμφραγμα.

Διάβασε επίσης: Τι σημαίνει το μουρμουρητό στην καρδιά;

Διάβασε επίσης: Το ήξερες ότι η καρδιακή ανεπάρκεια είναι πιο συχνή από τον καρκίνο; Τι είναι, πώς εκδηλώνεται, πώς αντιμετωπίζεται

Η έρευνα για την πρόληψη για το έμφραγμα

Οι χουρμάδες λιωμένοι μαζί με τα κουκούτσια και ένα ποτήρι χυμός ρόδι φαίνεται πως είναι ένας συνδυασμός που μειώνει το οξειδωτικό στρες στα αρτηριακά τοιχώματα, κατά ποσοστό 33% και ταυτόχρονα να μειώσει την κακή χοληστερόλη κατά 28%. Ο ερευνητής, Michael Aviram, του Ινστιτούτου τεχνολογίας στο Ισραήλ εξήγησε πως πριν από το πείραμα είχαν προσμετρηθεί τα οφέλη κάθε τροφής ξεχωριστά τόσο στο χουρμά όσο και στο ρόδι. Ο χυμός ρόδι είναι πλούσιος στα αντιοξειδωτικά πολυφαινόλες τα οποία έχουν αποδειχτεί πως μειώνουν την καταστροφή των κυττάρων στα τοιχώματα των αρτηριών. Οι χουρμάδες είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών που βοηθούν τα κύτταρα των αρτηριών να ξεφορτωθούν την κακή χοληστερόλη. Ταυτόχρονα, τα ρόδια, είναι πλούσια σε πολλά θρεπτικά στοιχεία όπως τη βιταμίνη C, βιταμίνη K, φυλλικό οξύ και πολλά ακόμα. Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει πως η κατανάλωση χυμού ροδιού στην εγκυμοσύνη, προλαμβάνει τις εγκεφαλικές βλάβες στα βρέφη. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν τη νούμερο ένα αιτία θανάτου παγκοσμίως.Τουλάχιστον 17,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2012 από κάποιο πρόβλημα καρδιάς, δηλαδή το 31% παγκοσμίως.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i