Διάβασέ το για να σε πάρει ο ύπνος #not

Παγκόσμια ημέρα ύπνου και σε 3' θα μάθεις μερικά ενδιαφέροντα facts για τον ύπνο σου. Fact: Θα σε πάρει ο ύπνος πιο εύκολα αν απομακρυνθείς από τις οθόνες μία ώρα πριν ξαπλώσεις.

ύπνος υγεία Ljupco

Αν θέλεις να σε πάρει ο ύπνος εύκολα, μείνε μακριά από συσκευές με οθόνες και διάβασε ένα βιβλίο - ή το Shape στην έντυπη εκδοχή του. Σε κάποια άλλη στιγμή μέσα στη μέρα σου, διάβασε αυτά τα ενδιαφέροντα facts που συγκεντρώσαμε από το αμερικανικό ίδρυμα για τον ύπνο (National Sleep Foundation) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου.

#1

Ο άνθρωπος είναι το μόνο θηλαστικό που καθυστερεί τον ύπνο με τη θέλησή του.

#2

Όσο υψηλότερο το υψόμετρο, τόσο πιο δύσκολο να σε πάρει ο ύπνος. Πάνω από τα 13.200 πόδια, μην περιμένεις να δεις όνειρα γλυκά εκτός κι αν περάσουν δύο με τρεις εβδομάδες και προλάβεις να προσαρμοστείς.

Διάβασε επίσης: Τα 3 βήματα για να επιλέξεις στρώμα και να απολαμβάνεις τον ύπνο σου

Διάβασε επίσης: Αυτό είναι το κλειδί για έναν καλύτερο βραδινό ύπνο, σύμφωνα με έρευνα

# 3

Η άσκηση βοηθά να σε πάρει ο ύπνος πιο εύκολα. Θα πρέπει όμως η προπόνησή σου να έχει τελειώσει τουλάχιστον δύο ώρες πριν ξαπλώσεις.

#4

Η καφεΐνη -που μας βοηθά να μένουμε ξύπνιοι- θεωρείται το πιο δημοφιλές «ναρκωτικό» στον κόσμο. Το καταναλώνουμε καθημερινά στον καφέ, το τσάι, τη σοκολάτα, το κακάο, κάποια αναψυκτικά. Α, και κάποια φάρμακα.

#5

Επτά με εννιά ώρες ύπνου χρειάζονται οι υγιείς ενήλικες. Προσπάθησέ το!

#6

Οι περισσότεροι νιώθουμε μια κούραση μια νύστα γύρω στις 2 το μεσημέρι και τις 2 τα ξημερώματα. Και παρότι λογικά τη νύχτα θα κοιμάσαι έτσι κι αλλιώς, αυτή η μεσημεριανή νύστα φταίει που ζητάς εκείνη την ώρα να φας κάτι γλυκό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i