Ο πιο εύκολος τρόπος να μειώσεις το άγχος σου αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει φαγητό! Αυτό το φαγητό!

Ναι! Είναι τόσο απλό. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα νιώσεις το άγχος να σε κατακλύζει, φτιάξε ένα πράσινο smoothie και ανάπνευσε με ανακούφιση.

14.11.2017

εχεις διαβασει

Έχει ήδη περάσει το απόγευμα και εσύ πασχίζεις να προλάβεις την προθεσμία για να παραδώσεις ένα σημαντικό έργο για τη δουλειά.

Έχεις αγχωθεί αρκετά και φυσικά δεν υπάρχει χρόνος να κάνεις ένα διάλειμμα για διαλογισμό ή γιόγκα. Κανένα πρόβλημα.

Μπορεί αυτοί οι τρόποι να ανακουφίσεις το άγχος σου να μην είναι χρήσιμοι αυτή τη στιγμή, υπάρχει όμως ένας πιο απλός τρόπος να ελέγξεις το χτυποκάρδι σου για το αν θα προλάβεις να βγάλεις όλη τη δουλειά στο χρόνο που σου έχει απομείνει ή γενικά για όσες φορές νιώθεις ότι έχεις πολλά που σε αγχώνουν(δηλαδή σχεδόν πάντα).

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς φεύγουν οι μελανιές από το δέρμα και το σώμα γρηγορότερα (και πώς προκαλούνται!)

Η επιστήμη λέει ότι η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών αποτελεί το μυστικό για να μειώσεις το στρες που σε βασανίζει.

Μία αυστραλιανή έρευνα που δημοσιεύθηκε στα BMJ Journals αποκάλυψε ότι η κατανάλωση πέντε με επτά μερίδων φρέσκων φρούτων και λαχανικών μπορεί να μειώσει το άγχος κατά 14 τοις εκατό στους σε ενήλικες μέσης ηλικίας(ηλικίας 45 και πάνω) και το ποσοστό αυτό εκτινάσσεται στο 23 τοις εκατό στις μεσήλικες γυναίκες. (Αλλά μην αφήνεις τον τίτλο «μεσήλικας» να σε αποτρέψει. Είναι καλό να λάβεις υπόψη αυτές τις καλές συμβουλές σε οποιαδήποτε ηλικία και αν βρίσκεσαι).

Ναι! Είναι τόσο απλό. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα νιώσεις το άγχος να σε κατακλύζει, φτιάξε ένα πράσινο smoothie και ανάπνευσε με ανακούφιση.

 

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

γυναίκα fitness καρδιά
Yγιής καρδιά: Πώς θα κρατήσεις μακριά τα καρδιαγγειακά νοσήματα (ναι, αφορούν κι εμάς τις γυναίκες!)

Η 29η Σεπτεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς. Αν η υγιής καρδιά είναι και ο δικός σου στόχος, μάθε όσα πρέπει να γνωρίζεις για την υγεία τη δική σου και των αγαπημένων σου. 

μάτια οφθαλμίατρος
Ελιά στο μάτι: Πώς μοιάζει, τι είναι και πότε πρέπει να αφαιρείται ο σπίλος

Πώς θα αναγνωρίσεις μια ελιά στο μάτι και τι σημαίνει για την υγεία σου; 

Ασκείς ιατρικό επάγγελμα; Να πώς μπορείς να εργαστείς στο εξωτερικό

Σκέφτεσαι να εργαστείς σε τομείς υγείας στο εξωτερικό; Ενημερώσου για πιθανές επαγγελματικές ευκαιρίες στα Careers in White.

Μήπως έχεις φαγούρα εκεί κάτω;

Ο κνησμός στην ευαίσθητη περιοχή σίγουρα δεν είναι ευχάριστο συναίσθημα και οπωσδήποτε δεν μπορείς να τον αγνοήσεις.

ζευγάρι σεξ κρεβάτι
Πόνος στη διάρκεια του σεξ; Να τι μπορείς να κάνεις

Ο πόνος στη διάρκεια του σεξ δεν σου χαλάει μόνο την ερωτική διάθεση, μπορεί και να σχετίζεται με ενδομητρίωση, μία κατάσταση που χρειάζεται ιατρική παρέμβαση. 

Πρέπει να κάνεις εξέταση για ηπατίτιδα C; Κάνε το online τεστ και σε 5′ θα έχεις την απάντηση

Γνωρίζεις ότι υπάρχουν εμβόλια για την ηπατίτιδα και πως ακόμη κι αν η εξέταση για ηπατίτιδα βγει θετική υπάρχει αποτελεσματική και εύκολη θεραπεία;

#shapegreece