
Λινγκουίνι με σάλτσα κάσιους: δοκίμασε αυτή την πεντανόστιμη μακαρονάδα, ιδανική για την περίοδο της νηστείας με σάλτσα από ξηρούς καρπούς για ένα απόλυτα γευστικό αλλά και θρεπτικό αποτέλεσμα.
Διάβασε επίσης: Η νηστίσιμη συνταγή για μακαρόνια με κιμά σόγιας
Λινγκουίνι με σάλτσα κάσιους
(4 μερίδες)
Υλικά
- 500 γρ. λινγκουίνι
- 1 φλ. κάσιους ανάλατα
- 1/2 φλ. νερό
- 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε al dente.
- Στον πολυκόφτη αλέθουμε τα κάσιους μαζί με το νερό και το τοματοπελτέ.
- Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Το ζεσταίνουμε και το αρωματίζουμε με τη σκελίδα του σκόρδου, την οποία στη συνέχεια αφαιρούμε.
- Μετά προσθέτουμε το μείγμα με τα αλεσμένα κάσιους, την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε 1 με 2 κουτάλες από το νερό βρασμού των ζυμαρικών και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Διάβασε επίσης: Σαλάτα με άγριο ρύζι, κινόα, σταφίδες και κουκουνάρι
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr