Μια τέλεια συνταγή για noodles από φαγόπυρο και αποτελούμενη εξ ολοκλήρου από λαχανικά. Αν θέλεις ένα πιάτο vegan χωρίς κρέας και γαλακτοκομικά είναι η τέλεια επιλογή.
Συνταγή για noodles: Παγωμένα γλυκόξινα soba noodles
Μερίδες: 4, Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά
Υλικά
- 250 γρ. soba noodles (ζυμαρικά από φαγόπυρο)
- 2 σκληρά νεκταρίνια ή ροδάκινα χωρίς το κουκούτσι
- 3 κ.σ. gochujang (πάστα κόκκινου τσίλι)
- 1 κ.σ. ξίδι από ρύζι
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο
- 1/2 αγγουράκι κομμένο σε σπιρτόξυλα
- 3 μικρά καρότα, κομμένα σε σπιρτόξυλα
- 1 φλ. ψιλοκομμένο μαρούλι
- 2 κ.γ. ψημένο σουσάμι
Εκτέλεση
- Βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό στο μάτι να πάρει βράση. Μαγείρεψε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στράγγιξέ τα, ξέπλυνέ τα κάτω από κρύο νερό μέχρι να παγώσουν και στράγγιξέ τα ξανά.
- Στο μεταξύ, τρίψε στον ψιλό τρίφτη μισό νεκταρίνι μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε την πάστα τσίλι, το ξίδι, τη σόγια και το σησαμέλαιο και ανακάτεψε καλά. Κόψε σε λεπτές φέτες τα υπόλοιπα νεκταρίνια και κράτησέ τα στην άκρη.
- Πρόσθεσε τα κρύα noodles στο μπολ με τη σάλτσα και ανακάτεψε καλά.
- Μοίρασε τα noodles σε 4 μπολ. Αράδιασε από πάνω τους τα νεκταρίνια, το αγγούρι, τα καρότα, τα νεκταρίνια και το μαρούλι. Πασπάλισε με το σουσάμι και σέρβιρε.
Διάβασε επίσης: Η συνταγή για ελαφριά σαλάτα με ζυμαρικά και σάλτσα γιαουρτιού
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr