Κοτόσουπα με κρόκο Κοζάνης, σπανάκι και ρεβίθια (ίσως η πιο νόστιμη συνταγή για κοτόσουπα που έχεις δοκιμάσει!)

Μια πεντανόστιμη συνταγή για να αξιοποιήσεις τον τέλειο συνδυασμό σπανάκι με ρεβίθια

22.10.2018

Γράφει: Ελένη Δασκαλάκη

εχεις διαβασει

σπανάκι και ρεβίθια

Ο ψευδάργυρος στα ρεβίθια βοηθά τον οργανισμό σου να μετατρέψει τη βήτα καροτίνη από το σπανάκι σε βιταμίνη Α – ένα ακόμα θρεπτικό συστατικό που ενισχύει τα αντισώματα και το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Για να πάρεις όλα τα οφέλη του τέλειου συνδυασμού, δοκίμασε τη σπεσιαλιτέ του σεφ Alon Shaya, μια αρωματική και πικάντικη σούπα.

Μερίδες: 8

Συνολικός χρόνος: 1 ώρα

Δες επίσης: ShapeTaperaki πρωτεΐνης με σουσαμένια λαχανικά και αβγό!

Κοτόσουπα με κρόκο (σαφράν), σπανάκι και ρεβίθια – Υλικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο (περίπου 2 κιλά), καθαρισμένο
  • 7 φλ. νερό
  • 1 κ.γ. νήματα κρόκου
  • 2 φρέσκα φύλλα δάφνης ή 1 αποξηραμένο
  • 2 κ.σ. θαλασσινό αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο2 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο (περίπου 2 σκελίδες)
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 1 κρεμμύδι, λευκό κατά προτίμηση, σε κύβους
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 4 φλ. μανιτάρια shiitake (ή άλλα), σε φέτες
  • 350-400 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο, πλυμένο και ψιλοκομμένο
  • 3 φλ. βρασμένα ρεβίθια
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Βάλε το κοτόπουλο μαζί με το νερό σε βαθιά κατσαρόλα να σιγοβράσει. Χαμήλωσε τη φωτιά και με ένα κουτάλι αφαίρεσε τον αφρό από το νερό.

2. Πρόσθεσε τον κρόκο, τη δάφνη και αλάτι και σκέπασε την κατσαρόλα. Βράσ’ το σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45 λεπτά. Βγάλε το κοτόπουλο από το ζωμό και άφησέ το σε θερμοκρασία δωματίου.

Δες επίσης: Υπέροχη σαλάτα με ψητό κουνουπίδι και καρύδια με σος γιαούρτι και κύμινο

3. Όταν κρυώσει, ξεκοκάλισέ το και κόψ’ το σε μεγάλα κομμάτια. Στράγγιξε το ζωμό μέσα σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα λεπτό σουρωτήρι. Με χαρτί κουζίνας καθάρισε την κατσαρόλα, πρόσθεσε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και βάλ’ τη σε μέτρια φωτιά.

4. Πρόσθεσε το τζίντζερ, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ξύσμα και τα μανιτάρια και μάρανέ τα για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια αλλά να μη μαυρίσουν. Πρόσθεσε το σπανάκι και συνέχισε μέχρι να μαραθεί και να εξατμιστούν τα υγρά από την κατσαρόλα. Πρόσθεσε τα ρεβίθια, το ζωμό και το χυμό του λεμονιού και δυνάμωσε λίγο τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει.

5. Σβήσε το μάτι και βάλε ξανά το χοντροκομμένο κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Μοίρασε τη σούπα σε μπολ και πρόσθεσε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο.

Διατροφική αξία ανά μερίδα324 θερμίδες, 12 γρ. λιπαρά (1,9 γρ. κορεσμένα), 20 γρ. υδατάνθρακες, 37 γρ. πρωτεΐνη, 6 γρ. φυτικές ίνες, 1.123 mg νάτριο

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.