Ταλιάτα στο τηγάνι με chermoula κόλιαντρου και μαϊντανού

Ένα twist της παραδοσιακής σάλτσας chermoula.

13.09.2019

Γράφει: Αμαλία Δούκα

εχεις διαβασει

Ταλιάτα στο τηγάνι με chermoula

Η chermoula είναι μια καυτερή και πικάντικη σάλτσα της Μαροκινής κουζίνας που χρησιμοποιείται για να συνοδεύσει πιάτα με κρέας, ψάρια ή λαχανικά. Πρόσθεσε καπνιστή πάπρικα και δημιούργησε μια τέλεια παραλλαγή της και φτιάξε ταλιάτα στο τηγάνι με chermoula κόλιαντρου και μαϊντανού.

Διάβασε επίσης: Πώς θα φτιάξεις σάλτσα pesto από kale

Ταλιάτα στο τηγάνι με chermoula κόλιαντρου και μαϊντανού

Συνολικός χρόνος: 20′ – Μερίδες: 4

Υλικά

  • 1 κ.γ. σπόροι κύμινου
  • 1 κ.γ. σπόροι κόλιαντρου
  • 450 γρ. μοσχαρίσια ταλιάτα ή άλλο κομμάτι κρέατος για ψήσιμο
  • Θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
  • 2 φλ. κόλιαντρο
  • 1½ φλ. μαϊντανός
  • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/4 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. φρέσκος χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Ζέστανε τους σπόρους του κύμινου και του κόλιαντρου σε ένα μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, περίπου για 3 λεπτά. Μετάφερέ τους στο μούλτι. Άφησε το τηγάνι στο μάτι, αλλά ανέβασε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς δυνατό.
  2. Καρύκεψε το κρέας με μπόλικο αλάτι και πιπέρι και, όταν το τηγάνι κάψει, βάλ’ το μέσα. Άφησέ το να ψηθεί και γύρισέ το μόνο μία φορά, υπολόγισε 4-5 λεπτά στην κάθε πλευρά για μέτρια προς λίγο ψημένο.
  3. Στο μεταξύ, πρόσθεσε το σκόρδο και 1/4 κ.γ. αλάτι στο μούλτι. Χτύπησέ τα καθαρίζοντας μια δυο φορές τα τοιχώματα ώσπου να ψιλοκοπεί το σκόρδο και να σπάσουν οι σπόροι. Πρόσθεσε το κόλιαντρο, το μαϊντανό και την πάπρικα. Χτύπησε ξανά μέχρι να ψιλοκοπούν τα λαχανικά. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και πολτοποίησε τα υλικά, καθαρίζοντας μια δυο φορές τα τοιχώματα του σκεύους.
  4. Άφησε το κρέας στο ξύλο κοπής να σταθεί για 5 λεπτά. Κόψε σε λεπτές φέτες.
  5. Στύψε το χυμό του λεμονιού στη σάλτσα και μετά καρύκεψε με αλάτι και πιπέρι. Περίχυσε τις κομμένες φέτες του κρέατος με τη σάλτσα και σέρβιρε. Το μοσχάρι δένει ιδανικά με αυτή τη σάλτσα μυρωδικών και μπαχαρικών.

Διάβασε επίσης: Vegan alfredo, πέστο παντζαριού, σάλτσα κολοκύθας

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.