4 λόγοι για να εντάξω την άσκηση σανίδα στο πρόγραμμα γυμναστικής

Αν διατηρείς ακόμα μερικές αμφιβολίες γι’αυτή την άσκηση με το βάρος του σώματος, ήρθε η ώρα να σου… υπενθυμίσουμε τα οφέλη της.

10.04.2020

εχεις διαβασει

4 λόγοι για να εντάξω την άσκηση σανίδα στο πρόγραμμα γυμναστικής

Από τη Monika Kwiecien, personal trainer (Instagram: @monikaskwiecien).

Οι ασκήσεις που εκτελούνται με το βάρος του σώματος έχουν γίνει δικαίως ένα από τα μεγαλύτερα trends στον χώρο της γυμναστικής. Μια ιδιαίτερα διαδομένη άσκηση με πολλαπλά οφέλη της κατηγορίας αυτής είναι και η άσκηση σανίδα. Αυτό γιατί:

1. Μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιονδήποτε χώρο

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι το βάρος του σώματος σου. Αν πάλι νιώθεις ότι χρειάζεσαι μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, υπάρχουν τουλάχιστον 20 παραλλαγές για να δοκιμάσεις τις αντοχές σου.

2. Ενδυναμώνει τους μύες του πυρήνα σου

Κατά τη διάρκεια της σανίδας βρίσκονται σε συστολή οι μύες της κοιλιάς, οι γλουτοί και γενικότερα όλες οι μυϊκές ομάδες που κρατάνε σταθερή τη σπονδυλική σου στήλη. Αυτό συμβάλλει στην αντιμετώπιση πόνων της μέσης, στην καλύτερη στάση σώματος και στην ενίσχυση της ισορροπίας.

Διάβασε επίσης: Αυτές είναι οι 4 καλύτερες ασκήσεις για γυναίκες για κάψιμο λίπους, σύσφιγξη, αδυνάτισμα, λέει η trainer

3. Βελτιώνει την απόδοση σου στις αθλητικές δραστηριότητες

Ως πολυαρθρική άσκηση ενδυναμώνει πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις καλύτερο σερβίς στο τένις ή στο βόλεϊ , η στάση στο τρέξιμο θα βελτιωθεί και η βόλτα στο sup θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

4. Συμβάλλει στην κατανάλωση θερμίδων

Οι ασκήσεις που απαιτούν πολλές μυϊκές συμμετοχές, όπως η σανίδα, έχουν το πλεονέκτημα να προσφέρουν μεγαλύτερη καύση θερμίδων. Από ένα πρόγραμμα λειτουργικής προπόνησης δεν λείπει σχεδόν ποτέ η σανίδα ή οι παραλλαγές της. Δύο με τρείς φορές την εβδομάδα functional training αρκούν για να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Διάβασε επίσης: Η Shape team κάνει άσκηση σανίδα για 30 ημέρες για σούπερ σύσφιγξη πριν τις διακοπές

Editor's Picks

Περισσότερα από Fitness

Best of network

#shapegreece