Ασκήσεις tabata για αρχάριους από τον fitness pro Γιώργο Ξηρό

Δεν έχεις ξανά κάνει HIIT; Είσαι έτοιμη να ιδρώσεις;

Ασκήσεις tabata iStock

Δοκίμασε τις παρακάτω ασκήσεις tabata για αρχάριους από τον Γιώργο Ξηρό, fitness pro, ιδρυτή της ακαδημίας StudioOne και δημιουργό πολλών ομαδικών προγραμμάτων.

Ασκήσεις tabata για αρχάριους από τον fitness pro Γιώργο Ξηρό - εικόνα 1

Κάθισμα με άλμα ψαλίδι

Κάνε βαθύ κάθισμα με τα πόδια ανοιχτά και πιάσε το αριστερό πέλμα με το δεξί χέρι. Πήδα ψηλά σταυρώνοντας το δεξί πόδι μπροστά από το αριστερό και φέρνοντας τα χέρια λυγισμένα μπροστά στο στήθος (εικόνα). Προσγειώσου σε κάθισμα αλλάζοντας χέρι-πόδι. Συνέχισε εναλλάσσοντας γρήγορα για 20 δευτερόλεπτα. Ξεκουράσου για 10 δευτερόλεπτα. Επανάλαβε 1 φορά.  

Ασκήσεις tabata για αρχάριους από τον fitness pro Γιώργο Ξηρό - εικόνα 2

Πλάγιοι κοιλιακοί με κίνηση του γονάτου

Ξεκίνα από το έδαφος σε πλαϊνή σανίδα με στήριξη στο δεξιό πήχη με τον αριστερό αγκώνα λυγισμένο έξω προς τα πάνω, με την παλάμη να "κοιτάζει" το πόδι σου. Φέρε με μια γρήγορη κίνηση το γόνατο στην παλάμη (εικόνα) και μετά τέντωσέ το ξανά. Συνέχισε έτσι για 20 δευτερόλεπτα. Ξεκουράσου για 10 δευτερόλεπτα. Άλλαξε πλευρές και επανάλαβε.

Ασκήσεις tabata για αρχάριους από τον fitness pro Γιώργο Ξηρό - εικόνα 3

Κάθισμα με προβολή

Στάσου με τα πόδια στο φάρδος των ισχίων και κάνε κάθισμα φέρνοντας τις γροθιές στο στήθος για να ξεκινήσεις. Με άλμα, κάνε ανάποδη προβολή με το αριστερό πόδι πίσω και τα δύο πόδια λυγισμένα σε γωνία 90 μοιρών (εικόνα). Με άλμα επίστρεψε στο κάθισμα της αρχικής θέσης. Άλλαξε πλευρές και επανάλαβε. Συνέχισε εναλλάσσοντας όσο πιο γρήγορα μπορείς για 20 δευτερόλεπτα. Επανάλαβε μία φορά.

Ασκήσεις tabata για αρχάριους από τον fitness pro Γιώργο Ξηρό - εικόνα 4

Κλοτσιά-γροθιά με αλλαγή Ξάπλωσε ανάσκελα με τα πόδια τεντωμένα και τα χέρια μαζεμένα σε γροθιές στο στήθος. Ανασήκωσε το κεφάλι και τους ώμους και ξεκόλλησε τα πόδια σου από το πάτωμα για να ξεκινήσεις. Ανασήκωσε το αριστερό πόδι ψηλά και ταυτόχρονα φέρε το δεξί χέρι με γροθιά προς το πόδι (εικόνα). Κατέβα στην αρχική θέση. Άλλαξε πλευρές και επανάλαβε. Αυτό είναι 1 επανάληψη. Συνέχισε εναλλάσσοντας πλευρές όσο πιο γρήγορα μπορείς για 20 δευτερόλεπτα. Ξεκουράσου για 10 δευτερόλεπτα. Αυτή είναι η προπόνησή σου.  

Διάβασε επίσης: Γιατί αξίζει να εντάξεις τη διαλειμματική προπόνηση στη fitness ρουτίνα σου;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i