Έχεις δυνατή κοιλιά; 4 λόγοι που σου κάνει καλό σύμφωνα με έρευνες

Μια σφιχτή κοιλιά μπορεί να σου δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση αλλά θα έχεις κι άλλα οφέλη που, ίσως, μέχρι τώρα αγνοούσες.

you-gotta-show-love-to-your-body-picture-id1149503683

Μια σφιχτή και δυνατή κοιλιά μπορεί να σου δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση, αλλά έχεις κι άλλα οφέλη που -ίσως- δε φανταζόσουν.

Καλύτερο σεξ

Οι δυνατοί κοιλιακοί και οι μύες της μέσης αυξάνουν τα επίπεδα της αντοχής και της δύναμής σου, έτσι ώστε να δοκιμάσεις με ευκολία και πιο... περίεργες στάσεις. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι η λεπτή μέση αποτελεί ένδειξη καλής κυκλοφορίας του αίματος, κάτι που δε συμβαίνει όταν έχεις παραπανίσια κιλά. Οι ερευνητές βρήκαν ότι η αυξημένη ροή του αίματος στην περιοχή της λεκάνης βελτιώνει την ύγρανση του κόλπου, την ευαισθησία, την αίσθηση και τη διέγερση. Καθόλου άσχημα!

Λιγότεροι τραυματισμοί

Ερευνητές του Αμερικανικού Στρατού παρακολούθησαν τραυματισμούς γυναικών και ανδρών στη διάρκεια ενός χρόνου, στην οποία έκαναν ανά περιόδους διάφορα τεστ φυσικής κατάστασης, push-ups, sit-ups (ανορθώσεις κοιλιακών) και τρέξιμο 3 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με τα ευρήματα επιβεβαιώθηκε ότι όσοι εκτελούσαν τα περισσότερα sit-ups είχαν μικρότερη πιθανότητα να τραυματιστούν.

Καλύτερη υγεία

Το καλό στομάχι δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι δε θα αρρωστήσεις ποτέ, οι επίπεδοι κοιλιακοί όμως, σύμφωνα με τις μελέτες, μπορούν. Συγκεκριμένα μειώνουν κατά:

  • 25% την πιθανότητα παθήσεων της καρδιάς,
  • 35% την πιθανότητα καρδιακής προσβολής,
  • 41% την πιθανότητα αύξησης της αρτηριακής σου πίεσης,
  • 40% την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου των νεφρών,
  • 60% την πιθανότητα εμφάνισης πέτρας στη χολή,
  • 14% την πιθανότητα οστεοαρθρίτιδας.

Μακροζωία

Καναδέζικη μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε πάνω από οκτώ χιλιάδες άτομα σε διάστημα 13 χρόνων έδειξε ότι σε αυτούς που είχαν τους πιο αδύναμους κοιλιακούς μυς σημειωνόταν διπλασιασμός της πιθανότητας θανάτου σε σχέση με τους υπόλοιπους που παρουσίαζαν γράμμωση στην περιοχή. Κάτι που φυσικά δεν αποτελεί έκπληξη, αν σκεφτείς πόσες ασθένειες σχετίζονται με το κοιλιακό λίπος.

Διάβασε επίσης: Ασκήσεις για το λίπος στην κοιλιά σε 5, 10 ή 15 λεπτά (διάλεξε πρόγραμμα!)

Διάβασε επίσης: Καλό σεξ, λείο δέρμα και άλλοι 10 λόγοι για άσκηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i