Βραστά αυγά για αδυνάτισμα: Πώς μπορούν να σε βοηθήσουν στην απώλεια βάρους;

Τα βραστά αυγά είναι μια ευέλικτη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τροφή.

Βραστά αυγά iStock

Τα βραστά αυγά είναι μια ευέλικτη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τροφή και μπορεί να είναι μια πολύτιμη προσθήκη σε οποιαδήποτε διατροφή απώλειας βάρους. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, είναι χαμηλά σε θερμίδες και είναι εύκολο να παρασκευαστούν, καθιστώντας τα μια βολική επιλογή σνακ ή γεύματος.

Πρωτεΐνη στα αυγά 

Η πρωτεΐνη είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό και είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση και την επιδιόρθωση των ιστών στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των μυών. Παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του βάρους αυξάνοντας το αίσθημα πληρότητας και μειώνοντας την πείνα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως τα βραστά αυγά, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της συνολικής πρόσληψης θερμίδων και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Λίγες θερμίδες

Επιπλέον, τα βραστά αυγά είναι μια τροφή με λίγες θερμίδες - ένα μεγάλο αυγό να περιέχει περίπου 70 θερμίδες. Αυτό τα καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που θέλουν να μειώσουν την πρόσληψη θερμίδων τους ενώ παράλληλα λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα τους.

Πώς να τα εντάξεις στη διατροφή σου; 

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ενσωματώσεις τα βραστά αυγά σε μια διατροφή απώλειας βάρους.

  • Μπορούν να βραστούν και να καταναλωθούν ως σνακ, να τεμαχιστούν σε φέτες και να προστεθούν σε σαλάτες, ή να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή αυγοσαλάτας.
  • Η προσθήκη βρασμένων αυγών στο πρωινό ή μεσημεριανό γεύμα μπορεί επίσης να αυξήσει τα αισθήματα πληρότητας και να μειώσει την πιθανότητα να καταναλώσεις ανθυγιεινά τρόφιμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ τα βραστά αυγά μπορούν να είναι μια ευεργετική προσθήκη σε μια δίαιτα απώλειας βάρους, δεν πρέπει να είναι η μόνη πηγή πρωτεΐνης. Μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει μια ποικιλία πηγών πρωτεΐνης, όπως άπαχο κρέας, ψάρι, όσπρια και γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι απαραίτητη για τη συνολική υγεία και ευεξία.

Συνοψίζοντας, τα βραστά αυγά μπορούν να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την απώλεια βάρους λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες και του χαμηλού αριθμού θερμίδων τους.

Μερικές υγιεινές συνταγές με αυγά: 

Αυγοσαλάτα: Μια υγιεινή εκδοχή της (το υλικό που μπορείς να βάλεις αντί για μαγιονέζα)

Με βάση το αυγό: 5 απλές και πεντανόστιμες συνταγές της διατροφολόγου

Τοστ με αυγό: 5 διαφορετικοί πουρέδες λαχανικών για τέλειο και υγιεινό αποτέλεσμα

Γλυκιά ομελέτα: Ο συνδυασμός αυγών με κανέλα που πρέπει να δοκιμάσεις

Αυγά σε σάλτσα ντομάτας με φέτα

Pesto eggs: Πώς να φτιάξεις την viral συνταγή του TikTok

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i