Μερίδες: 4-6 Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά Συνολικός χρόνος: 2,5 ώρες – όλη τη νύχτα Υλικά
Για την πουτίγκα chia
- 3 φλ. άγλυκο γάλα αμυγδάλου
- 1/2 – 3/4 φλ. σπόρους chia
- 1-3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμνου (ή όσο και αν θέλεις)
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πουτίγκα με σπόρους chia
Προτεινόμενα toppings:
- Μείγμα δημητριακών πρωινού (Granola)
- Φρέσκα φρούτα
- Σιρόπι σφενδάμνου ή μέλι
- Κανέλα
- Ξηροί καρποί και σπόροι
- Σπιτικό παγωτό μπανάνας
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Συνταγές με chia
Εκτέλεση Ανακάτεψε το γάλα αμυγδάλου, τους σπόρους chia και το γλυκαντικό σε ένα μεγάλο μπολ. (Αν θέλεις πιο λεπτόρρευστη την πουτίγκα, χρησιμοποίησε 1/2 φλ. σπόρους. Για πιο πηχτή, βάλε 3/4.) Άφησε το μείγμα για 5-10 λεπτά και μετά ανακάτεψε ξανά – έτσι δεν θα σχηματιστούν σβώλοι. Σκέπασε το μπολ και άφησέ το στο ψυγείο για τρεις ώρες ή όλη τη νύχτα. Βοηθά αν ανακατεύεις το μείγμα που και που, αλλά μην ανησυχείς αν δεν μπορείς να το κάνεις. Ανακάτεψε καλά πριν σερβίρεις. Αν είναι πολύ αραιό, πρόσθεσε λίγους σπόρους chia ακόμη και άφησέ το για κάποια ώρα μέχρι να πήξει. Αν είναι πολύ παχύ, αραίωσέ το με λίγο γάλα. Μοίρασέ το σε μπολ και βάλε από πάνω τα toppings που προτιμάς. Αν περισσέψει πουτίγκα διατηρείται στο ψυγείο για 3-5 ημέρες σε αεροστεγές δοχείο.
Πηγή: ohsheglows.com
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr