
Το καλοκαίρι σχεδόν έφτασε και πιθανόν η επιθυμία να αποκτήσεις ένα υγιές και όμορφο σώμα είναι πιο έντονη από ποτέ. Παράλληλα, η ανεβασμένη θερμοκρασία σου δημιουργεί την επιθυμία για ελαφριά και δροσιστικά γεύματα, όπως είναι η σαλάτα. Πώς να φάω την κινόα μέσα σε μια σαλάτα; Δες παρακάτω μια νόστιμη υγιεινή συνταγή με γλυκοπατάτα και μαύρα φασόλια, γεμάτη θρεπτικά συστατικά.
Διάβασε επίσης: Σαλάτα με φακές και κινόα
Λεπτά προετοιμασίας: 10 Λεπτά Παρασκευής: 30 Μερίδες: 8
Πώς να φάω την κινόα; Υγιεινή σαλάτα με μαύρα φασόλια και γλυκοπατάτα:
Υλικά
- 1 φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα
- 3 φλιτζάνια μαύρα φασόλια
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
- 1 φλιτζάνι τυρί χαμηλών λιπαρών, τύπου τσένταρ
- 1 κουταλιά κύμινο
- Αλατοπίπερο
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι πολτό ντομάτας
- 2 κουταλιές φρεσκοκομμένο κόλιανδρο για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς. Βρίσκεις πυρίμαχο σκεύος και σε μεγάλο μπολ ανακατεύεις την κινόα, τα φασόλια, τις γλυκοπατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια, ½ κούπα τυρί, το κύμινο και το αλατοπίπερο.
- Σε άλλο μικρό μπολ ανακατεύεις τα αυγά και τον πολτό.
- Περιχύνεις το μείγμα αυγών πάνω από το μείγμα κινόας και προσθέτεις τα πάντα στο πυρέξ.
- Ρίχνεις και το υπόλοιπο τυρί πάνω από το πυρέξ και ψήνεις για 30 λεπτά. Γαρνίρεις με κόλιανδρο.
Διάβασε επίσης: Σαλάτα με κοτόπουλο, αμύγδαλα και σπαράγγια
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr