Ασκήσεις για την κοιλιά και τα ψωμάκια από την Ελένη Πετρουλάκη

Η Ελένη Πετρουλάκη προτείνει ασκήσεις για κοιλιά και γλουτούς που θα διώξουν ψωμάκια και χαλάρωση.

woman-at-the-gym-picture-id653952856 Credit:GeorgeRudy

Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο είδος άσκησης που μπορεί να εξαφανίσει τα ψωμάκια και τα περιττά κιλά που έχουν συγκεντρωθεί στους γοφούς. Επιπλέον, η προσπάθεια σου πρέπει να είναι συνολική και να εστιάζει στο πώς θα μειώσεις το συνολικό λίπος του σώματός σου με σωστή διατροφή, αεροβικές ασκήσεις (ποδήλατο, διαδρομο, ελλειπτικό) και ασκήσεις ενδυνάμωσης (βάρη) για να το πετύχεις.

Οι ασκήσεις που ακολουθούν εστιάζουν στην κοιλιά και στους γλουτούς και θα βελτιώσουν σημαντικά την εμφάνιση της κοιλιάς αλλά και του κάτω μέρους του σώματός σου, ενδυναμώνοντας και σφίγγοντας τους γοφούς και το εξωτερικό τμήμα των μηρών. Αν είσαι πιο προχωρημένη μπορείς να προσθέσεις και βαράκια στους αστραγάλους.

Διάβασε επίσης: Θέλεις στητό στήθος; 4 ασκήσεις από την Ελένη Πετρουλάκη

Κοιλιακοί

1η άσκηση 

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και φέρε τις παλάμες στον αυχένα σου. Σήκω αργά, προσπαθώντας να ακουμπήσεις με τον αγκώνα το αντίθετο γόνατο, στρέφοντας ελαφρά τον κορμό σου. Κατέβα αργά. Επανάλαβε 8-12 επαναλήψεις για κάθε πλευρά και μην ξεχνάς να αναπνέεις.

Πλάγιοι κοιλιακοί
Όπως είσαι ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα, γύρε τα γόνατα στο ένα πλευρό, ακουμπώντας τα στο έδαφος, με τις παλάμες στον αυχένα, σήκω αργά, νιώθοντας πλέον το σφίξιμο περισσότερο στους πλάγιους κοιλιακούς. Κατέβα αργά και επανάλαβε 8-12 επαναλήψεις. Φέρε τα γόνατα από την άλλη πλευρά και κάνε ακόμη 8-12 επαναλήψεις.

Γλουτοί

Ταλάντευση του γοφού μπρος-πίσω Ξάπλωσε πρώτα από την αριστερή πλευρά. Στηρίξου στον αριστερό αγκώνα και σήκωσε το δεξί σου πόδι, με τη μύτη του ποδιού τεντωμένη, στο ύψος του γοφού, σφίγγοντας την κοιλιά. Έπειτα, ώθησε το δεξί σου πόδι όσο πιο μπροστά γίνεται, κρατώντας ακίνητους τους γοφούς και τον κορμό και μετά φέρτο όσο πιο πίσω μπορείς, σφίγγοντας τους γλουτούς. Προσπάθησε η κίνηση να είναι ελεγχόμενη και επανάλαβε ακόμη 8-12 φορές για κάθε πλευρά.
Σήκωμα του ποδιού στο πλάι

Ξάπλωσε στη δεξιά πλευρά. Στηρίξου στο δεξί πήχη και έχοντας το αριστερό πόδι τεντωμένο στο πλάι και την κοιλιά σφιγμένη, σήκωσε το αριστερό σου πόδι, διατηρώντας το παράλληλο με το έδαφος. Μείνε σε αυτή τη θέση 1-2'', κατέβασε και επανάλαβε ακόμη 8-12 φορές για κάθε πλευρά.

Διατάσεις γλουτών

Ξάπλωσε ανάσκελα με το δεξί πόδι στο πάτωμα και το αριστερό πόδι λυγισμένο - ο αριστερός αστράγαλος να βρίσκεται στο ύψος του δεξιού μηρού. Φέρε το δεξί γόνατο προς το στήθος, ενώ τεντώνεις ταυτόχρονα το αριστερό πόδι. Μείνε σ' αυτή τη θέση για 20''. Επανάλαβε την άσκηση με το άλλο πόδι (αριστερό). Επανάλαβε αυτή τη διάταση καθημερινά.

Διάβασε επίσης: 8 ασκήσεις για να φύγουν πολλοί πόντοι στην περιφέρεια από την Ελένη Πετρουλάκη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i