Η άσκηση που θα σε βοηθήσει να μειώσεις το λίπος απο την κοιλιά

Τι αποκαλύπτουν οι ειδικοί;

λίπος στην κοιλιά iStock

Το επίμονο λίπος στην κοιλιά, aka σπλαχνικό λίπος, μπορεί να σε ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα στην προσπάθεια σου να χάσεις βάρος και να απαλλαγείς από αυτό. Η τακτική άσκηση είναι αναμφισβήτητα ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του στόχου αυτού, η οποία πρέπει να εστιάζει κυρίως στον πυρήνα των κοιλιακών μυών, μια αρκετά δύσκολη περιοχή εκγύμνασης. Βέβαια, τίποτα δεν φαίνεται απίθανο, αφού το μυστικό για να τα καταφέρεις είναι η συνέπεια στις τακτικές προπονήσεις σου, σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή.

Όπως αποκαλύπτουν οι ειδικοί, η άσκηση από μόνη της μειώνει επίσης τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, που οφείλονται στην ύπαρξη του λίπους στην κοιλιά, ενώ προτείνουν μια συγκεκριμένη και αποτελεσματική άσκηση στον αγώνα σου να απαλλαγείς από το σπλαχνικό λίπος.

Ποια είναι η καλύτερη άσκηση για την απώλεια λίπους στην κοιλιά;

To ΗΙΙΤ φυσικά. Η καλύτερη μορφή άσκησης, που θα σε βοηθήσει ουσιαστικά με το λίπος στην κοιλιά, είναι η υψηλής έντασης, η οποία επιτυγχάνει τη γρήγορη καύση αρκετών θερμίδων σε μικρό χρονικό διάστημα. Το τρέξιμο και η ποδηλασία είναι δύο εξαιρετικές επιλογές, όπως επίσης και το περπάτημα, για να ξεφύγεις από τον καθιστικό τρόπο ζωής. Ωστόσο, η προπόνηση υψηλής έντασης, HIIT, κερδίζει με διαφορά τις προτιμήσεις. Η προπόνηση αυτή περιλαμβάνει ασκήσεις και κινήσεις για όλο το σώμα όπως αναπηδήσεις, squat, προβολές, επιτόπιο σπριντ, σανίδα κ.α, οι οποίες στοχεύουν στην αύξηση του καρδιακού παλμού. Η ολική κίνηση του σώματος, ενεργοποιεί γρηγορότερα τους μύες της κοιλιάς.

Τι αποκαλύπτουν οι έρευνες;

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο "The British Journal of Sports Medicine", η διαλειμματική προπόνηση είναι πολύ πιο αποτελεσματική στη μείωση του σωματικού λίπους σε σύγκριση με τις μέτριες ασκήσεις, όπως το περπάτημα και το τζόκινγκ. Άλλη έρευνα διαπίστωσε, επίσης, πως η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT) μείωσε σημαντικά τη συνολική, κοιλιακή και σπλαχνική λιπώδη μάζα, το ίδιο αποτελεσματικά και στα δύο φύλλα. "Το HIIT είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική και αποδοτική μορφή άσκησης, που αυξάνει γρήγορα τον καρδιακό ρυθμό και καίει σημαντική ποσότητα θερμίδων σε σύντομο χρονικό διάστημα" δήλωσε ο Tom Holland, MS, CSCS, CISSN, εργοφυσιολόγος.

Διάβασε περισσότερα: 

Διατροφικές συνήθειες που θα σου χαρίσουν επίπεδη κοιλιά

Ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για επίπεδη κοιλιά και πόσες ώρες ύπνου μειώνουν το κοιλιακό λίπος;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i