Αποκάλυψη: Ποια άσκηση καίει τις περισσότερες θερμίδες ανά ώρα

Μάθε ποιες είναι οι 10 κορυφαίες ασκήσεις με βάση τις θερμίδες που καίγονται ανά ώρα.

πόλο στην πισίνα και ασκήσεις που καίνε θερμίδες istock

Ποιες ασκήσεις ή προπονήσεις πρέπει να κάνεις για να κάψεις τις περισσότερες θερμίδες στο ελάχιστο χρονικό διάστημα; 

Το πόσες θερμίδες καις κατά τη διάρκεια της άσκησης ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία, το ύψος, το βάρος, το φύλο και τη δομή των οστών σου, αλλά και την επαρκή τεχνική σου στην άσκηση. Τι σημαίνει αυτό;

Όσο πιο έμπειρη είσαι, για παράδειγμα, στο τρέξιμο ή στην κωπηλασία ή στο ποδήλατο, τόσο λιγότερες θερμίδες θα καίει το σώμα σου κάνοντας την άσκηση. Αυτό συμβαίνει γιατί ένας έμπειρος αθλητής προπονείται με πολύ υψηλότερη απόδοση από τον άπειρο. Εάν π.χ. πρέπει να κολυμπήσεις ελεύθερο σε πισίνα, σίγουρα θα κάψεις περισσότερες θερμίδες από όσες θα έκαιγε ο Μάικλ Φελπς διανύοντας την ίδια απόσταση.

Διευκρίνιση για τα δεδομένα που ακολουθούν: βασιστήκαμε σε έρευνα που διεξήχθη από το Αμερικανικό Συμβούλιο για την Άσκηση. Οι αριθμοί που ακολουθούν βασίζονται σε αθλητές που ζυγίζουν 80 κιλών. Οπότε κάνε τις προσθαφαιρέσεις.

1. Τρέξιμο (1020 θερμίδες ανά ώρα)

Το τρέξιμο είναι η κλασική καρδιαγγειακή προπόνηση, που εμπλέκει όλους τους μυς σε ολόκληρο το σώμα, ξεκινώντας από τα πόδια, αλλά εκτείνεται και στον κορμό και τα χέρια. Είναι επίσης μια εξαιρετικά εύκολη άσκηση: μπορείς να τρέχεις πιο γρήγορα ή μεγαλύτερες αποστάσεις, προσαρμόζοντας τες κάθε εβδομάδα για να συνεχίσεις να βελτιώνεσαι.

2. Υδατοσφαίριση (840 θερμίδες ανά ώρα)

Το κολύμπι ήδη καίει θερμίδες, αλλά αν το κάνεις ενώ ρίχνεις και μια μπάλα στην πισίνα, τότε καίγονται πολύ θερμίδες. Η υδατοσφαίριση είναι μια ιδιαίτερα εξαιρετική επιλογή για άτομα που βρίσκουν την παραδοσιακή αερόβια άσκηση βαρετή, καθώς η ανταγωνιστική φύση του αθλήματος και το γεγονός ότι είναι συνεργατικό, θα σε κάνει να κάψεις ΤΙΣ θερμίδες!

3. Ποδηλασία (820 θερμίδες ανά ώρα)

Το ποδήλατο δεν είναι απλώς ένα τέλειο μεταφορικό μέσο με μηδενικές εκπομπές. είναι επίσης ένα εξαιρετικό μηχάνημα προπόνησης, που σου επιτρέπει να κάψεις τόνους θερμίδων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πήγαινε με το ποδήλατο στη δουλειά το πρωί, αντί για το αυτοκίνητο ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς, και οι μετακινήσεις σου ξαφνικά διπλασιάζονται ως προπόνηση καύσης θερμίδων.

3. Σχοινάκι (750 θερμίδες ανά ώρα)

Το σχοινάκι απαιτεί πολύ λίγο χώρο και φθηνό εξοπλισμό κάνοντας την  καύση θερμίδων αποτελεσματική. Αν και έχει κάποια επίδραση στις αρθρώσεις, αν βρεις μια μαλακή επιφάνεια και τον σωστό ρυθμό, θα κάψεις θερμίδες σε χρόνο μηδέν

4. Καλλισθενική γυμναστική (735 θερμίδες ανά ώρα)

Διαφορετικά γνωστές και ως ασκήσεις σωματικού βάρους, η καλλισθενική γυμναστική χρησιμοποιεί το σώμα ως αντίσταση, ζητώντας του να κινηθεί σε πολλαπλά επίπεδα. Εάν είσαι αρχάρια, βρες έναν καλό προπονητή, ή τουλάχιστον ένα καθοδηγούμενο βίντεο στο YouTube, καθώς υπάρχει ένα τεχνικό εμπόδιο στην αρχή.

5. Κυκλική προπόνηση (720 θερμίδες ανά ώρα)

Ένας καλός τρόπος για να αυξήσεις την καύση θερμίδων κατά τη διάρκεια της προπόνησής σου είναι να μετατρέψεις την προπόνηση με βάρη σε κυκλική προπόνηση. Εάν ελαχιστοποιήσεις το διάλειμμα ανάπαυσης μεταξύ των σετ, θα διαπιστώσεις ότι ο καρδιακός ρυθμός αυξάνεται καθώς και η συνολική καύση θερμίδων.

7. Στατικό ποδήλατο (710 θερμίδες ανά ώρα)

Το στατικό ποδήλατο είναι μια εξαιρετική επιλογή για αερόβια, όχι μόνο επειδή καίει έναν τόνο θερμίδων αλλά και επειδή είναι εύκολο να βρεις ένα καλό ποδήλατο γυμναστικής για το σπίτι, επιτρέποντάς σου να προπονείσαι σύμφωνα με το πρόγραμμά σου, βρέξει - χιονίσει. Και, για άλλη μια φορά, καίει θερμίδες χωρίς να επηρεάζει τις αρθρώσεις σου.

8. Κωπηλασία (700 θερμίδες ανά ώρα)

Η κωπηλασία, είτε στο νερό είτε σε μια κωπηλατική μηχανή, είναι λίγο πιο τεχνική από τις άλλες ασκήσεις αυτής της λίστας, αλλά αξίζει να μάθεις την τεχνική γιατί καίει θερμίδες σε σύντομο χρονικό διάστημα, όλα χωρίς επιπτώσεις στις αρθρώσεις. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να αναπτύξεις μια πιο δυνατή πλάτη.

9. Κολύμπι (696 θερμίδες ανά ώρα)

Η κολύμβηση είναι μια εκπληκτική άσκηση, όχι μόνο επειδή καίει θερμίδες χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα μυών του σώματος, αλλά και επειδή δεν επιβαρύνει σχεδόν καθόλου τις αρθρώσεις. Εάν είσαι πάνω από 50 ή αντιμετωπίζεις τραυματισμούς ή απλά θέλεις να προστατέψεις τις αρθρώσεις του γόνατου και του αστραγάλου για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάνε την κολύμβηση την άσκηση της επιλογής σου για την καύση θερμίδων.

10. Αερόβιος χορός (666 θερμίδες ανά ώρα)

Τα περισσότερα γυμναστήρια προσφέρουν πλέον μαθήματα αεροβικής χορού επειδή είναι εξαιρετικά διασκεδαστικά και αποτελεσματικά στην καύση θερμίδων. Εάν η σκέψη να ακολουθήσεις τις αγαπημένες σου μελωδίες με μια ομάδα σου αρέσει περισσότερο από έναν διάδρομο ή ένα σταθερό ποδήλατο, να ξέρεις ότι με αυτή την άσκηση δεν χάνεις το χρόνο σου.

Μπορείς να κάψεις πολλές θερμίδες όταν κοιμάσαι; Δες πώς

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i