Σαλάτα με ψητά κολοκυθάκια και ντρέσινγκ σύκο και σταφύλι

Τα σύκα και τα σταφύλια απελευθερώνουν τους χυμούς τους χαρίζοντας στο πιάτο ένα φρέσκο φρουτώδες άρωμα

09.10.2019

Γράφει: Τάνια Ζερβού

εχεις διαβασει

Σαλάτα με ψητά κολοκυθάκια

Δύο από τα πιο χαρακτηριστικά φρούτα του φθινοπώρου ενώνονται σε αυτή τη συνταγή για σαλάτα και χαρίζουν μια τέλεια φρουτώδη νότα στο αποτέλεσμα. Δοκίμασε τώρα την εύκολη συνταγή που θα βρεις παρακάτω.

Σαλάτα με ψητά κολοκυθάκια και ντρέσινγκ σύκο και σταφύλι:

Μερίδες: 4, Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά

Διάβασε επίσης: Σαλάτα με κινόα, ντοματίνια και μοτσαρέλα γεμάτη υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη από το σεφ-διαιτολόγο

Υλικά:

  • 1½ κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Aλάτι θαλασσινό
  • Mαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 6 ώριμα σύκα, κομμένα στα τέσσερα
  • 1½ φλ. ρώγες από διάφορα σταφύλια, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 450 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα κατά μήκος σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
  • 3 κ.σ. ωμά φιστίκια χοντροκομμένα
  • 3 κ.σ. θρυμματισμένη φέτα
  • 2 κ.σ. εστραγκόν χοντροκομμένο

Εκτέλεση:

  1. Προθέρμανε το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το ξίδι, το μέλι, το λάδι και από μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Πρόσθεσε τα σύκα και τα σταφύλια και ανακάτεψε απαλά. Άφησε στην άκρη.
  3. Ψήσε τα κολοκυθάκια μέχρι να παραμείνουν λίγο τραγανά και να καψαλιστούν, για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Μοίρασέ τα στα πιάτα.
  4. Μοίρασε τα σύκα και τα σταφύλια μαζί με το ντρέσινγκ τους πάνω από τα κολοκυθάκια. Ολοκλήρωσε με τη φέτα, τα φιστίκια και το εστραγκόν και σέρβιρε.

Διάβασε επίσης: Φτιάξε το δικό σου buddha bowl για αδυνάτισμα: Δοκίμασε μπολ σαλάτας με μαύρο ρύζι και ντρέσινγκ ταχίνι

Editor's Picks:

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece