Mάθαμε τα 7 don'ts που δεν κάνουν όσοι είναι fit

Φέτος, οι fitness στόχοι σου θα πραγματοποιηθούν, εάν γνωρίζεις τι πρέπει, και κυρίως τί δεν πρέπει να κάνεις.

συμβουλες_γυμναστικη Istock

Παρατηρείς γύρω σου ότι μία μεγάλη μερίδα κόσμου διατηρεί μία εξαιρετική φυσική κατάσταση, και καταφέρνουν χωρίς πολύ προσπάθεια να τηρούν πιστά το fitness πρόγραμμά τους.

Η καλή σωματική κατάσταση δεν είναι θέμα τύχης! Ναι, μπορεί τα γονίδια και ο τρόπος ανατροφής να ωφέλησαν ορισμένους ανθρώπους στη σωματική διάπλασή τους, αλλά η συνέπεια είναι το κλειδί. Μπορείς, λοιπόν, να πετύχεις την ιδανική για εσένα φόρμα, ακολουθώντας τα βήματα αυτών των ανθρώπων που κατάφεραν να αποκτήσουν το σώμα που ονειρευόντουσαν και να το διατηρήσουν έως σήμερα.

Το διαδίκτυο προσφέρει πληθώρα πληροφοριών για ένα " τέλειο" σώμα, όσον αφορά την άσκηση και την διατροφή. Συνεπώς, είναι πολύ εύκολο να μάθεις τα βήματα για μία καλή σωματική κατάσταση. Ποια είναι, όμως, τα steps που πρέπει να αποφύγεις; Μάθαμε, λοιπόν, τα 7 don'ts όσων διατηρούν μία καλή fitness ρουτίνα και στα παραθέτουμε για να γνωρίζεις τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις.

Διαβάστε επίσης: Ποιος είναι ο ιδανικός ρυθμός τρεξίματος; Όχι αυτός που νομίζεις

Τα 7 don'ts που δεν ακολουθούν όσοι έχουν άριστη φυσική κατάσταση 

γυναστικη_ασκηση
Istock

1. Δεν δίνουν το 100% στις προποπονήσεις τους

Πιθανότατα έχεις ακούσει όλες αυτές τις παρακινητικές ομιλίες που σε προτρέπουν να δώσεις το 100% στην προπόνησή σου, σωστά; Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι που διατηρούν μία εξαιρετικά fitness σιλουέτα δεν στοχεύουν ποτέ να δώσουν  το100% της προσπάθειας τους στην προπόνησή τους.

Οι λόγοι είναι πολλοί! Δεν θα μπορείς να ανακάμψεις και να παραμείνεις συνεπής με την πάροδο του χρόνου – και αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας! Τα άτομα που έχουν αβίαστα καλή φόρμα δεν στοχεύουν στο 100% γιατί γνωρίζουν ότι είναι μη ρεαλιστικό και λιγότερο ωφέλιμο μακροπρόθεσμα, επομένως δεν πρέπει να το κάνεις ούτε εσείς.

2. Δεν ακολουθουν ένα πρόγραμμα γυμναστικής που δεν τους αρέσει 

Για να πετύχεις τους fitness στόχους σου και να διατηρήσεις το αποτέλεσμα πρέπει να κάνεις ό,τι αγαπάς. Πολλοί βλέπον την άσκηση ως κάτι που πρέπει να υπομείνουν ως μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Όσοι διατηρούν μια εξαιρετική σωματική φόρμα γνωρίζουν ότι η σωματική δραστηριότητα είναι κάτι που θα κάνουν για πολλά χρόνια, επομένως βρίσκουν κάτι που τους αρέσει.

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε, επίσης, ότι όσο περισσότερο απολαμβάνεις την άσκηση, τόσο πιο πιθανό είναι να συνεχίσεις να την κάνετε με συνέπεια. 

3. Δεν έχουν εμμονή με το φαγητό

Αυτό μπορεί να είναι βιώσιμο για μερικές εβδομάδες στην καλύτερη περίπτωση, αλλά ο μόνος τρόπος για να επιτύχεις άριστη μακροπρόθεσμη φυσική κατάσταση είναι να έχεις μια υγιή σχέση με το φαγητό. Οι άνθρωποι που έχουν καλή φυσική κατάσταση αντιλαμβάνονται αυτή την έννοια ενστικτωδώς, και δεν χρειάζεται να τους το πουν.

Κάνουν κυρίως υγιεινές επιλογές τροφίμων, αλλά δεν φοβούνται να επιδοθούν σε κάτι νόστιμο και όχι τόσο υγιεινό ανά διάστημα. Αντί να ψάχνεις για μια γρήγορη λύση, σταμάτησε να έχεις εμμονή με το φαγητό και ανέπτυξε έναν τρόπο ζωής που είναι βασίζεται σε υγιεινές διατροφικές επιλογές, αφήνοντας χώρο για περιστασιακές λιχουδιές.

4. Δεν καταναλώνουν πολύ αλκοόλ

Δεν είναι μυστικό ότι η τακτική και υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να εμποδίσει τους στόχους ου έχεις όσον αφορά την φυσική σου κατάσταση. Έρευνες δείχνουν ότι το αλκοόλ μπορεί ακόμη και να κάνει τους μύες σου λιγότερο αποτελεσματικούς κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Οι άνθρωποι που έχουν φυσική φυσική κατάσταση δεν πίνουν υπερβολικά αλκοόλ. Σίγουρα, μπορεί να πιουν ένα ποτό εδώ κι εκεί, αλλά γενικά, περιορίζουν το αλκοόλ στο ελάχιστο, καθώς αυτό βοηθά τη φυσική τους κατάσταση.

5. Δεν περιμένουν να κινητοποιηθούν

Έχεις αποφασίσει ότι θα πας στο γυμναστήριο πριν από τη δουλειά. Το ξυπνητήρι σου χτυπάει στις 6.30 π.μ. και έξω έχει κρύο και σκοτάδι. Είσαι τυλιγμένη μέσα στο ζεστό και άνετο το κρεβάτι σο και απλά δεν έχεις όρεξη να ασκηθείς αυτή τη στιγμή. Σου ακούγεται οικείο;

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, οι άνθρωποι με καλή fitness κατάσταση νιώθουν παρόμοια μερικές φορές. Αλλά η διαφορά είναι ότι δεν περιμένουν να νιώσουν κάποιο κίνητρο για να κάνουν μια προπόνηση, να φάνε σωστά ή να φροντίσουν τη φυσική τους κατάσταση. Κάνουν τα δύσκολα πράγματα ακόμα κι όταν δεν το θέλουν, γιατί η συνέπεια είναι το κλειδί!

6. Δεν θυσιάζουν τον ύπνο τους

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ποιοτικός ύπνος ύπνος μπορεί να ωφελήσει τους αθλητές στην ανάρρωσή και την απόδοσή τους. Μια μελέτη εξέτασε τον αντίκτυπο της αύξησης του ύπνου μιας ανδρικής ομάδας μπάσκετ σε 10 ώρες τη νύχτα και διαπίστωσε ότι βελτίωσε την ταχύτητά τους στο γήπεδο και την ακρίβεια των σουτ τους κατά 9%.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ύπνος είναι ευεργετικός για τη διατήρηση της καλής φυσικής σου κατάστασης. Οι άνθρωποι με καλή φυσική φυσική κατάσταση γνωρίζουν ότι ο ύπνος είναι εξίσου σημαντικός με τη διατροφή και την άσκηση για τη διατήρηση της καλής υγείας.

7.  Δεν μετρούν τις θερμίδες

Αντίθετα, εστιάζουν στην ποιότητα της τροφής τους και στα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουν. Γνωρίζουν ότι εάν επικεντρωθούν στο να πάρουν αρκετούς υδατάνθρακες, λίπη, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, οι θερμίδες δεν είναι τόσο σημαντικές.

Διαβάστε επίσης: Πώς δε θα μειωθεί η μυϊκή σου μάζα όσο μεγαλώνεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i