Οι καλύτερες ασκήσεις με λάστιχο για γλουτούς, πόδια και κορμό !

Οι καλύτερες ασκήσεις για τους γλουτούς με ένα λάστιχο. Αποτελούν μέρος του προγράμματος σύσφιξης για όλο το σώμα.

young-fit-woman-doing-balance-exercise-with-resistance-band-outdoors-picture-id667536996 Credit:wundervisuals

Τι προτείνει ο προπονητής

«Το σώμα σου δε στηρίζεται κάπου την ώρα των ασκήσεων, γι’ αυτό ξεκίνα με πιο χαλαρό λάστιχο», λέει ο Σπύρος Λαμπρόπουλος, personal trainer και προσθέτει: «Όταν μπορείς να διατηρήσεις τη σωστή στάση, τότε μπορείς να αυξήσεις την αντίσταση. Με τον καιρό θα αυξήσεις την έκταση των κινήσεων, οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σκληρότερο λάστιχο».

Άρση ποδιού σε πλάγια στήριξη

lastixo2

Ασκεί το μέσο κορμό, τους ώμους και τους γλουτούς.

Πέρνα το κέντρο του λάστιχου γύρω από τα πέλματα και κράτα τις άκρες με το αριστερό χέρι. Στηρίξου στο δεξιό πήχη και στην εξωτερική πλευρά του δεξιού πέλματος, με τα πόδια κολλημένα και τους γοφούς ανασηκωμένους. Φέρε το αριστερό χέρι δίπλα στα πλευρά, με τον αγκώνα λυγισμένο, να δείχνει προς τα πάνω. Κρατώντας σταθερό τον κορμό, σήκωσε το αριστερό πόδι όσο πιο ψηλά μπορείς (εικόνα), έπειτα χαμήλωσέ το αργά, λίγα εκατοστά πάνω από το κάτω πόδι (οι γοφοί παραμένουν ανασηκωμένοι όλη την ώρα) και επανάλαβε. Εκτέλεσε 10-15 επαναλήψεις και άλλαξε πλευρά για να ολοκληρώσεις το σετ.

Άνοιγμα χεριών με φουλ πλιε

lastix3

Ασκεί τα πόδια, τους γλουτούς, τις γάμπες και την πλάτη.

Κράτα τις άκρες του λάστιχου και στάσου όρθια με τα πόδια ανοιχτά και τα δάχτυλα των ποδιών στραμμένα προς τα έξω. Τέντωσε τα χέρια πάνω από το κεφάλι, με τις παλάμες να κοιτούν μπροστά και τύλιξε το λάστιχο γύρω από τις παλάμες ώστε να είναι αρκετά σφιχτό. Σήκω στα δάχτυλα των ποδιών. Χαμήλωσε τις φτέρνες και κάνε βαθύ κάθισμα ενώ κατεβάζεις τα χέρα στο ύψος των ώμων, με τους αγκώνες λυγισμένους (εικόνα). Σήκω ξανά στα δάχτυλα των ποδιών, τεντώνοντας τα χέρια πάνω από το κεφάλι και επανάλαβε. Εκτέλεσε 15-20 επαναλήψεις.

Καθιστό kick-back τρικέφαλων

lastixo5

Ασκεί τους τρικέφαλους και την πλάτη.

Κάθισε με τα πόδια τεντωμένα (τα γόνατα λυγισμένα) και πέρασε το κέντρο του λάστιχου γύρω από τα πέλματα. Κράτα τις άκρες με τα χέρια και τέντωσε τα χέρια πίσω, με τις παλάμες να κοιτούν η μία την άλλη (εικόνα). Κρατώντας ίσιο το στήθος και ακίνητα τα μπράτσα, λύγισε τους αγκώνες ώστε οι παλάμες να έρθουν δίπλα στους γοφούς και τέντωσε ξανά. Εκτέλεσε 12-20 επαναλήψεις. προς τα πίσω. Ταυτόχρονα, τέντωσε τα χέρια μπροστά (εικόνα).

Κατέβασε το αριστερό πόδι στο πάτωμα, λυγίζοντας το γόνατο για να κάνεις μικρό κάθισμα και επανάλαβε. Εκτέλεσε 10-15 επαναλήψεις και άλλαξε πλευρά για να ολοκληρώσεις το σετ.

Προβολή στο στεπ με πιέσεις

lastixo4

Ασκεί τα πόδια, τους γλουτούς, το στήθος και τους ώμους.

Τύλιξε το λάστιχο γύρω από την πλάτη σου, στο ύψος του στήθους, και πιάσε τις άκρες. Ανέβα με το δεξί πόδι πάνω στον πάγκο και σήκωσε το αριστερό προς τα πίσω. Ταυτόχρονα, τέντωσε τα χέρια μπροστά (εικόνα). Κατέβασε το αριστερό πόδι στο πάτωμα, λυγίζοντας το γόνατο για να κάνεις μικρό κάθισμα και επανάλαβε. Εκτέλεσε 10-15 επαναλήψεις και άλλαξε πλευρά για να ολοκληρώσεις το σετ.

Στήριξη V με ανοίγματα

Ασκεί το μέσο κορμό, τους ώμους και το πάνω μέρος της πλάτης. Πέρασε το κέντρο του λάστιχου γύρω από τα πέλματα και πιάσε τις άκρες με τα χέρια. Σήκωσε τον κορμό, γείρε λίγο προς τα πίσω και σήκωσε τα πόδια, ώστε οι γάμπες να είναι παράλληλες με το πάτωμα.

Τέντωσε τα χέρια δίπλα στα γόνατα, σχηματίζοντας ένα V, με τις παλάμες να κοιτούν τα πέλματα. Κρατώντας τα πόδια ακίνητα, τέντωσε τα χέρια στο πλάι, στο ύψος των ώμων (εικόνα). Επίστρεψε στη θέση V και επανάλαβε. Εκτέλεσε 12-20 επαναλήψεις.

Πλάγια κάμψη κορμού με κάμψη δικέφαλου

Ασκεί το μέσο κορμό και τους δικέφαλους. Στάσου όρθια με τα πόδια ανοιχτά και το αριστερό πέλμα να πατάει στην άκρη του λάστιχου. Κράτα την άλλη άκρη με το αριστερό χέρι. Βάλε τη δεξιά παλάμη πίσω από το κεφάλι. Γείρε προς τα αριστερά και τύλιξε το λάστιχο γύρω από την παλάμη, ώστε να είναι σχετικά σφιχτό.

Κρατώντας τους γοφούς σταθερούς, σήκω όρθια ώστε ο κορμός σου να είναι ίσιος και τράβηξε το αριστερό χέρι στον ώμο (εικόνα). Επίστρεψε στην αρχική στάση και επανάλαβε. Εκτέλεσε 12-20 επαναλήψεις και άλλαξε πλευρά για να ολοκληρώσεις το σετ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i