Όταν το πρωινό γίνεται βραδινό: Δοκίμασε σιγοβρασμένες baby πατάτες και αβγά

Οι ιδανικές επιλογές για πρωινό, όπως τα αβγά και οι κρέπες, αλλάζουν εντελώς όταν προσθέτεις πιο έντονες γεύσεις.

16.02.2019

εχεις διαβασει

πατάτες και αβγά

Μια ωραία ιδέα για να μετατρέψεις το πρωινό σου σε βραδινό. Θα σε ενθουσιάσει!

Σιγοβρασμένες baby πατάτες και αβγά:

Μερίδες: 4
Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά

Διάβασε επίσης: 3 ιδέες για σάλτσες για ζυμαρικά που δοκιμάσαμε στο SHAPE

Υλικά:

  • 1 κ.σ. συν 2 κ.σ. ελαιόλαδο συν επιπλέον για το τηγάνισμα των αβγών
  • 60 γρ. πανσέτα σε κύβους
  • 1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 900 γρ. φρέσκες baby πατάτες
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 8 φύλλα φασκόμηλο
  • 2 φλ. ζωμός λαχανικών χαμηλός σε νάτριο
  • 90 γρ. νεροκάρδαμο
  • 2 κ.γ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 4 αβγά
  • 90 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση

1. Σε ένα σκεύος, αρκετά φαρδύ για να μπορείς να απλώσεις τις πατάτες σε μια στρώση, ζέστανε 1 κ.σ. σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε την πανσέτα και τσιγάρισέ τη μέχρι να γίνει τραγανή, για 6-8 λεπτά. Πρόσθεσε βούτυρο στο τηγάνι. Όταν λιώσει, συνέχισε το μαγείρεμα της πανσέτας για άλλα 2 λεπτά.

2. Βάλε στο σκεύος τις πατάτες και γύρισέ τες σε λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα απέξω. Καρύκεψε με λίγο αλάτι και με αρκετό πιπέρι. Πρόσθεσε το θυμάρι και το φασκόμηλο σπρώχνοντάς τα στον πάτο του σκεύους.

3. Όταν οι πατάτες πάρουν όμορφο χρυσό χρώμα και τα λαχανικά γίνουν τραγανά, πρόσθεσε λίγο ζωμό – τόσο ώστε να καλύψει τις πατάτες κατά τα τρία τέταρτα. Σκέπασε και σιγόβρασε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Μαγειρεμένες έτσι, οι πατάτες παίρνουν όλα τα αρώματα – και γίνονται πεντανόστιμες!

4. Όσο γίνονται οι πατάτες ανακάτεψε το νεροκάρδαμο με το ξίδι και τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Καρύκεψε με αλατοπίπερο.

Διάβασε επίσης: Pancakes με αβοκάντο και μπανάνα δοκίμασες; Η πιο υγιεινή συνταγή για εύκολο πρωινό ή γλυκό

5. Ξεσκέπασε τις πατάτες και άφησε τα υγρά να εξατμιστούν. Συνέχισε το μαγείρεμα μέχρι να γίνουν οι πατάτες τραγανές και χρυσές, για 12-15 λεπτά.

6. Σε ένα τηγάνι τηγάνισε τα αβγά με το λάδι, σε δόσεις αν χρειάζεται. Μετάφερε τις πατάτες σε μια πιατέλα, πασπάλισε με το τυρί και γάρνιρε με το νεροκάρδαμο. Σέρβιρε μαζί με τα αβγά.

Διατροφική αξία ανά κρέπα: 508 θερμίδες, 31 γρ. λιπαρά (11,2 γρ. κορεσμένα λιπαρά), 38 γρ. υδατάνθρακες, 6 γρ. φυτικές ίνες, 19 γρ. πρωτεΐνη

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece